hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'da mısırlar büyüyor

    Muratpaşada mısırlar büyüyor
    expand

    Muratpaşa'da mısırlar büyüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, pandeminin neden olabileceği gıda sıkıntısına dikkat çekmek için tohumlarını sivil toplum örgütleriyle attığı mısırlar büyüyor. Başkan Ümit Uysal, “Hem Antalya'nın nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesinde tarımsal üretimi başardık hem de Türkiye'nin dikkatini tarımsal üretimin devamlılığına çekmeyi" dedi.

    Antalya'da hastaneleri, alışveriş, iş ve eğlence merkezleri, otelleri, tarihi ve turistik mekanları ve yaklaşık 500 binlik nüfusuyla kent hayatının kalbi Muratpaşa'da, belediyeye ait parklar, atıl araziler tarlaya dönüştü ve nisan ayında toprakla buluşan mısır tohumları boy verdi.

    Başkan Ümit Uysal'ın girişimleriyle koronavirüs pandemisinin neden olabileceği gıda sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla aralarında Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ziraatçılar Derneği ve Antalya Ziraat Odası'nın bulunduğu sivil toplum örgütleriyle başlatılan çalışma 70 dönüm alanda gerçekleşti.

    Muratpaşa'dan başlayan çalışmayla başta Tarım ve Orman Bakanlığı ve çok sayıda belediye, tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak ve üretimi desteklemek birçok projeyi gündemine aldı. Atıl kamu arazilerinin üretimde değerlendirilmesi için teşvik programları açıklandı.

    Başkan Uysal, mısır tarlalarında incelemelerde bulunurken salgının sosyo-ekonomik etkilerinin her geçen gün daha ağır hissedilmeye başladığını söyledi. Nisanda projeye başlarken amaçlarının tarımsal üretimin devamlılığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Başkan Uysal, “Dönem itibarıyla ekimi yapılabilecek hububat mısırdı. Hem Türkiye'nin her bölgesinde yetiştirilebilir olması, farklı iklimlere uyum sağlaması dolayısıyla hem de unu elde edildiği için mısırı tercih ettik" dedi.

    Antalya'nın kentleşmesini neredeyse tamamlamış, nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesinde başlayan çalışmanın ilk günlerde bazı çevrelerce tereddütle karşılandığını, bunun yanı sıra çok sayıda destek mesajı aldıklarını dile getiren Başkan Uysal, “Bu görev Muratpaşa'mıza mı düşerdi? Hiç tereddütsüz, 'Evet'. Biz de 'Acaba' bile demeden adım attık" dedi. Tohumları atarken ekim yapılan alanların tarla vasfında olmaması, apartmanların aralarında kalmış olması gibi birçok durumu değerlendirdiklerini belirten Başkan Uysal, “Geldiğimiz noktada ektiğimiz mısırların artık boy verdiğini, tuttuğunu görüyoruz. Hem üretimi başardık hem de Türkiye'nin dikkatini tarımsal üretime, üretimin devamlılığına çekmeyi" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow