hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'dan sokak hayvanlarına mama desteği

    Muratpaşadan sokak hayvanlarına mama desteği
    expand

    Muratpaşa'dan sokak hayvanlarına mama desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, koronavirüsle mücadelede park ve sahil bantlarında insan hareketliliğinin yasaklanmasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına sahip çıktı. Belediye ekipleri, başta kent parkları olmak üzere belli notalara kedi ve köpekler için mama bıraktı.

    Muratpaşa Belediyesi, koronavirüsle mücadelede Muratpaşa sakinlerinin evlere çekilmesi, restoran ve kafeteryaların kapanması ve son olarak da parklar ve sahil bandında insan hareketliliğinin yasaklanmasıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, falez kıyı bandında yer alan Ziya Gökalp ve Erdal İnönü kent parkları başta olmak üzere ilçe genelinde belli noktalara kediler ve köpekler için mama bıraktı, su kaplarını doldurdu.

    ÇOK BOYUTLU MÜCADELE

    Belediye Başkanı Ümit Uysal, koronavirüsle mücadelede tüm alanları kapsayacak şekilde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Bir yanda virüse karşı ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları sürerken sosyal yardım ve destek çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Uysal, “Diğer yandan evlerinden çıkmayan, sosyal izolasyon koşullarında yaşayan komşularımız için belediyemizin sosyal medya hesaplarından günlük spor, sağlıklı beslenme konularında bilgilendirmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

    Bununla birlikte kafeterya gibi işletmelerin kapatılması, 'Evde kal' çağrılarına Muratpaşa'da büyük oranda uyulması ve son olarak park ve sahil bantlarına ilişin alınan yasak kararıyla sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük yaşadığını aktaran Başkan Uysal, “Onların aç kalmaması için bizler de mama dağıtım işini sıklaştırdık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow