hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'nın buğday üretimi hedefi, dönümde 450 kilo

    Muratpaşanın buğday üretimi hedefi, dönümde 450 kilo
    expand

    Muratpaşa'nın buğday üretimi hedefi, dönümde 450 kilo

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, tarımsal üretimin önemine dikkat çekmek için 45 dönüm alanda başladığı buğday tarımında, ürün veriminde dünya ortalamasının da üzerine çıkmayı amaçlıyor. Muratpaşa Belediyesi'nde hedef, dönümde 450 kilogram buğday elde etmek.

    Muratpaşa Belediyesi, covid-19 salgınının neden olabileceği gıda sıkıntısına ve tarımsal üretimin devamlığına dikkat çekmek için kendisine ait boş parselleri, parkları tarlaya çevirerek geçen yıl nisan ayında tarımsal üretim çalışmalarına başladı. Sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alan proje kapsamında ilk olarak mısır ekimi yapıldı. Muratpaşa Belediyesi, 12 bin 700 kilogram mısır hasat etti. Hasat edilen mısırlar kiloluk paketlerde ilçe sakinleriyle paylaşıldı.

    Mısırın ardından Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 35 bin nüfusuyla Antalya'nın en kalabalık mahallelerinden Güzeloba'nın Yamansaz bölgesinde 45 dönüm alanda buğday tarımına başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ekim öncesi alanı traktörlerle sürdü, taşları temizledi, gübreledi. Kasımda toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından tohumları ekti. Ekimin ardından, hem tohum kalitesini hem de ekimin düzgün yapılıp yapılmadığını gösteren ürünün tarla çıkışı takip edildi. Yapılan kontrollerde filizlerin son derece sağlıklı olduğu belirlendi.

    Muratpaşa Belediyesi, ürün veriminde dünya ortalamasını yakalamak için alanda çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, Antalya için 1 dönümde elde edilen buğdayın 275 kilogram olduğunu belirtti. Dünya ortalamasının ise dönümde 340 kilogram düzeyinde olduğunu belirten yetkililer, Muratpaşa Belediyesi olarak gerek toprağın durumu gerek kullanılan tohumun kalitesi gerekse düzenli bakım çalışmalarıyla dönümde 450 kilogram ürün almayı hedeflediklerini dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow