hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratpaşa'nın teknoloji eğitimleri

    Muratpaşanın teknoloji eğitimleri
    expand

    Muratpaşa'nın teknoloji eğitimleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Zeytinköy Destek Eğitim Kurs Merkezi ve Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde robotik-kodlama derslikleri ve çocuklarının kendi dronlarını yapıp yazılım geliştirmelerini sağlayan teknoloji sınıfları, Rotary 2430'uncu Bölge Guvernörü Serhan Antalyalı tarafından ziyaret edildi.

    Antalya'nın sosyo-kültürel imkanları en kısıtlı bölgelerinden biriyken Muratpaşa Belediyesi'nin destek eğitim kurs merkezi, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve imar çalışmalarıyla kent hayatının parçası olma yolunda önemli adımlar atan Zeytinköy ve Muratpaşa Belediyesi'nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM, Rotaryenleri ağırladı.

    Türkiye'den 93 Rotary kulübünün bağlı olduğu 2430'uncu Bölge Guvernörü Serhan Antalyalı ve Zümrüt Antalyalı, Muratpaşa Belediyesi'nin Zeytinköy ve ASSİM'deki çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Zeytinköy Destek Eğitim Kurs Merkezi'ne geçen Antalyalı, burada ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz eğitim ve bireysel gelişim programlarını hayata geçiren merkez hakkında yetkililerden bilgi aldı. Destek eğitim kurs merkezinin ardından heyet, ASSİM'e geçti. Antalyalı ve beraberindekiler, ASSİM'de bu yıl pandemi nedeniyle kesintiye uğrayan ve yine ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen robotik-kodlama ve çocuklarının kendi dronlarını yapıp onlara uygun yazılım geliştirmelerini sağlayan teknoloji eğitimleriyle yakından ilgilendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow