hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oğluna evde eğitim veriyor

    Oğluna evde eğitim veriyor
    expand

    Oğluna evde eğitim veriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın İbradı ilçesinde ilkokul 3'üncü sınıfa giden oğlunun 8'inci kez sınıf öğretmenin değişmesine kızan baba Mustafa Kozanoğlu, çocuğunu okula göndermekten vazgeçti, oğluna evde kendi eğitim veriyor.

    Antalya'nın İbradı ilçe merkezindeki ilkokulda yeterli sayıda öğretmen olmadığı, atanan öğretmenlerin de idareci kadrosuna geçmesi nedeniyle bazı aileler duruma tepki gösterdi. Veliler, ilçedeki tek ilkokul olan Nefise Yılmaz İlkokulu'nda biren sınıf öğretmeni, Türkçe, sosyal bilgiler, din kültürü, teknoloji tasarım e beden eğitimi öğretmeni ile okul müdürü bulunduğunu kaydetti. İlkokulda 4 sınıf olduğunu belirten aileler, vekil öğretmenlerle çocuklarının eğitim aldığını, bu öğretmenlerin de çok sık değiştiğini aktardı. Kalıcı çözüm isteyen ailelerden bazıları duruma isyan ederek çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

    EVDE KENDİ EĞİTİM VERİYOR

    Tepki gösteren velilerden Mustafa Kozanoğlu, 3'üncü sınıf öğrencisi olan oğlunun sınıf öğretmeninin 8 kez değiştiğini belirterek, okul bahçesinde kendisinin ve oğlunun görüntülerini çekerek durumu eleştirdi.

    Kesin çözüm gelene kadar oğlunu okula göndermeyeceğini ve evde kendisinin eğitim vereceğini dile getiren Kozanoğlu, “Bu çocukların dezavantajı İbradılı olmaları mı? Ailelerinin İbradı'da yaşamak zorunda olmaları mı? Çocuğum seneye ilkokulu bitirecek fakat henüz devamlı bir öğretmen yüzü görmüş değil. Yetkililere sesleniyorum, artık çocuklarımız geçiştirilsin istemiyoruz. Öğretmen ataması yapılıncaya kadar çocuğumu okula göndermiyorum. Madem zorunlu eğitim, buna bir çözüm bulunsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow