hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okulda 75'inci yıl heyecanı

    Okulda 75inci yıl heyecanı
    expand

    Okulda 75'inci yıl heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın 1944 yılında eğitim ve öğretime açılan ilk 'Sanat Okulu' Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 75'nci yıl heyecanı ve sevinci yaşandı.

    Konyaaltı Caddesi üzerindeki binasında 75 yıl önce hizmete giren, bugün 130 öğretmen ve 1300 öğrencisi ile 6 alanda eğitim vermeyi sürdüren, iş dünyasına teknik eleman yetiştiren, 12 projeyle de Avrupa Birliği Projelerine katılım sağlayan Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde kutlama yapıldı.

    Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği'nin (ANTEMDER) organizasyonuyla gerçekleşen 75'inci yıl kutlamalarına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, okulun eski ve yeni mezunları katıldı. Konuklara pilav, et kavurma, ayran, tatlı ve dondurma ikramının ardından ANTEMDER Başkanı Orhan Yüksel, "Yolumuzu aydınlatan ışığı bu okuldan alıp iki farklı fakülte bitirdim" dedi. Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü;

    "Bugün burada tarihi bir buluşmayı yaşıyoruz. Antalya'nın hafızası olan okulumuz 75 yıllık bir çınar. Kentler hafızalarıyla yaşar. Mesleki ve teknik eğitim bir ülkenin bacasıdır. 75 yıldır bu okul mezun veriyor. Dünden bugüne mezun sayısı 37 bin 500'ü aştı. Mezunlarımız arasında mimar-mühendis, akademisyen, sanayici, yönetici, siyasetçi, belediye başkanı, farklı sanayi sektörlerinden işadamları var. Okulumuzun boşaltılacağı söylentileri yayıldı, çok üzüldük. Dernek olarak çınarımıza sahip çıkacağız. Güç birliği yapabilmemiz için eski ve yeni mezunlarımızı derneğimizin çatısı altında üye olmaya davet ediyorum."

    Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Yıldız da bilimsel ve teknolojik alanda gelişmelerin takip edildiğini, ülkemizin ihtiyacı olan yetişmiş işgücüne sahip öğrencilerin yetiştirildiğini, okulun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile de '81 İlde 81 Okul' projesi kapsamına alındığını hatırlattı. Yıldız, " Okulumuzun teknik altyapısı yenilenecek, öğretmenlerimiz TOBB'un eğitim altyapısından faydalanıp bilgilerini yenileyecek, öğrencilerimize burs ve üye işyerlerinde staj-iş imkânları sağlanacak" diye konuştu.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "75'inci yılın heyecanını sizlerle birlikte paylaşmak için aranızda bulunuyorum. Güçlü bir şehir için birbirimize sevgimizi, saygımızı ifade etmeliyiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz" dedi. Tütüncü, okulun bugünlere gelmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

    Okulun eski mezunlarından Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş da anılarını paylaştı. Karataş, "75 yaşındaki çınarımız olan okulumuzun arkasında duracağız, sonsuza dek yaşamasını sağlayacağız" dedi.

    Konuşmaların ardından günün anısına '75'inci Yıl Pastası' kesildi. Okulun mezunlarından olaşan folklor ekibi Antalya yöresine ait oyun havalarını sergiledi, müzik grubu da neşeli şarkılarıyla konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow