hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullar 450 bin maske üretti

    Okullar 450 bin maske üretti
    expand

    Okullar 450 bin maske üretti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da koronavirüsle mücadele kapsamında birer fabrikaya dönüşen meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüsünde yaklaşık bir ayda toplam 450 bin adet maske üretildi.

    Tüm dünyada büyük bir salgına dönüşen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) çok tehlikeli pandemi ilan ettiği koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında, Antalya'daki meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü'ndeki maske, koruyucu yüz siperliği ve dezenfektan üretimi tüm hızıyla devam ediyor.

    Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü'ndeki üretimlerle ilgili son rakamları paylaştı. Halk eğitim merkezleri, meslek liseleri ve Olgunlaşma Enstitüsü'nde yaklaşık son bir ayda 450 bin adet maske üretildiğini belirten Uslu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Meslek Lisesi'nde 68 ton dezenfektan, Bilim ve Sanat merkezlerinde 1670 adet koruyucu yüz siperliği üretildiğini açıkladı. Milletvekili Uslu, üretimi tamamlanan maske, koruyucu yüz siperliği ve dezenfektanların sağlık ve güvenlik birimleri başta olmak üzere dağıtımı yapıldığını belirterek, üretimde emeği geçenlere teşekkür etti.

    Uslu, bilim ve sanat merkezlerinde üretimi yapılan koruyucu yüz siperliklerinin yarısının emniyet, diğer yarısının da sağlık çalışanlarına dağıtıldığını söyledi. Meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsü'ndeki maske üretiminin de günlük ortalama 40 bine yükseldiğini belirten Atay Uslu, üretimlerin hızla devam ettiğini de söyledi.

    Cumhurbaşkanlığı tarafından da maske kullanımının zorunlu olduğunun açıklanmasıyla birlikte, Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okullar ve halk eğitim merkezlerinde maske üretimi günlük 6 bin 500 civarındayken, 20 bine, son günlerde de 40 bine çıkartıldı. Üretimi tamamlanan maskelere, önce İl Sağlık Müdürlüğü'nce dezenfektan işlemi yapılıyor. Ardından da koronavirüs salgını nedeniyle hem kamu kurum ve kuruluşların hem de ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek üzere, maliyetini karşılayan Antalya Valiliği aracılığıyla ücretsiz dağıtılıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow