hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullar Ligi heyecanı sürüyor

    Okullar Ligi heyecanı sürüyor
    expand

    Okullar Ligi heyecanı sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Okullar Ligi'nde beşinci sezon devam ediyor. Ligde bu yıl 8 bin öğrenci mücadele ediyor.

    Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri spora teşvik etmek, spor altyapısı oluşturmak ve kentten milli sporcular yetiştirmek amacıyla 2014'te başlattığı Okullar Ligi'nde 2018-2019 sezonunda sona yaklaşıldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirdiği Okullar Ligi'nde bu yıl rekor katılım yaşandı. İlk yıl 1300, ikinci yıl 2 bin 700, üçüncü yıl 4 bin, geçtiğimiz yıl ise 6 bin 750 öğrencinin yer aldığı Okullar Ligi'nde bu sezon; 239 okuldan, 408 takım ve 8 bin öğrenci mücadele veriyor.
    GENÇLER SPORA TEŞVİK EDİLİYOR
    Okullar Ligi, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinden okulların katılımı ile gerçekleşiyor. Bu yıl ilk kez ilkokul düzeyindeki öğrencilerin de yer aldığı ligde, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, oryantiring branşlarında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor.
    ŞAMPİYONLAR YARIŞIYOR
    Proje kapsamında bu sezon 'Şampiyon Okullar Ligi' düzenledi. Daha önce lige katılım yapan ve derece elde eden okulların karşılaşmaları büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne oluyor. Öte yandan ulaşım konusunda sorun yaşayan okullara servis imkanı sağlanırken, katılım yapan öğrencilere de müsabakaların hemen ardından sıvı ve gıda takviyesi yapılıyor.
    Gençlerin yeteneklerinin keşfedilerek başarılı öğrencilere profesyonel spor hayatının kapısını aralayan Okullar Ligi'nde müsabakalar Antalyaspor'un tesislerinde gerçekleşiyor. Antalyaspor'un altyapı hocalarının da takip ettiği maçlarda yetenekli öğrenciler tespit ediliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow