hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölçü aleti muafiyetinde son gün 28 mayıs

    Ölçü aleti muafiyetinde son gün 28 mayıs
    expand

    Ölçü aleti muafiyetinde son gün 28 mayıs

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nda 28 Şubat'ta yapılan değişiklikle sağlanan muafiyetin 28 Mayıs'ta sona ereceğini belirterek, esnaf ve sanatkarı uyardı.
    AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ölçü aletinin muayenesini farkında olmadan yaptırmayan esnaf ve sanatkara bir defaya mahsus muafiyet getirildiğini belirtti. Adlıhan Dere, “Maden kanunu ile bazı kanunlarda ve KHK'larda değişiklik yapan kanun teklifi, mecliste kabul edilmişti. Bu durumda, 1 Aralık 2018 tarihi öncesini kapsayan değişikliğe göre, idari para cezası ile karşı karşıya olan esnaf ve sanatkarımız, 28 Mayıs'a kadar başvuruda bulunmaları halinde bu cezalardan muaf olacak" dedi.
    AESOB Başkanı Dere, muafiyetten yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarın 28 Mayıs'a kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüklerine veya yetkili muayene servislerine başvuruda bulunarak ölçü aletlerinin muayenesini yaptırmaları gerektiğini hatırlatarak, şöyle dedi:
    “Ölçü aletlerini kullanan esnaf ve sanatkarımız, yanlışlıkla veya başka sebeplerle muayene sürelerini geçirebiliyor ve ceza ile karşı karşıya kalıyordu. Bazen kesilen ceza, ölçü aletinin değerini aştığı için esnafımız, cezayı ödemek yerine yeni bir ölçü aleti alıyor, bu da esnafımıza yük oluşturuyordu. Dolayısıyla bir defaya mahsus olarak sağlanan bu muafiyeti iyi değerlendirelim. Ancak unutmayalım ki, belirtilen süre içerisinde yani 28 Mayıs'a kadar başvuruda bulunmayanlar bu düzenlemeden faydalanamayacak. Ayrıca, yapılan değişiklik ile artık ölçü aletinin türü, kullanıldığı işin niteliği, yapılan ticari işlemin parasal değeri ölçüt alınacak ve bu kriterlere göre alt ve üst limitler belirlenerek, adil bir ceza sistemi de hayata geçirilecek. Böylece esnaf ve sanatkarımız yaptığı işin niteliğine göre değerlendirilmiş olacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow