hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Operada 'Memleketim' havası

    Operada Memleketim havası
    expand

    Operada 'Memleketim' havası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), geçen sezon dünya prömiyeri gerçekleşen ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Memleketim' adlı müzikal eseri, Antalyalı sanatseverle bir kez daha buluşturdu.
    Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde müzikseverleri bir araya getiren 'Memleketim' adlı eserin müzik düzenlemesini Deniz Yıldız, metnini rejisör Fatih Şanal hazırladı. Orkestrayı Şef Ömer Yöndem yönetti, opera sanatçıları Semiha Derya Boran, Özgür Deveci, Tuğba Kubilay, Burak Pektaş, Erdi Can Aybaş, Emre Akyurt solist olarak sahneye çıktı.
    Klasik batı müziği orkestrasına uygun çok sesli düzenlenen ve Anadolu türkülerini konu alan eserde, Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süregelen duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri ve kültürel değerleri türküler üzerinden izleyiciye yansıtıldı. Türkülerin hikâyelerinin de canlandırıldığı eser, perdeye aktarılan görüntü efektleriyle zenginleştirildi.
    Konseri pandemi kurallarına uygun oturma düzeninde maskeli izleyen müzikseverler keyifli, neşeli dakikalar yaşadı, solistleri ve orkestrayı ayakta alkışladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow