hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Operadan Neşet Ertaş türküleri

    Operadan Neşet Ertaş türküleri
    expand

    Operadan Neşet Ertaş türküleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) müzik severleri senfonik Neşet Ertaş'ın türküleriyle buluşturdu. Muhteşem gecede solist sanatçılar ile orkestra ayakta alkışlandı.

    Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konseri'nde Antalya DOB Orkestrası'nı Neşet Ertaş'ın eserlerini senfonik biçimde düzenleyen şef Serdar Yalçın, koroyu da Mahir Seyrek yönetti.

    4 SOLİST SAHNE ALDI

    Konserde opera sanatçıları soprano Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Semiha Derya Boran, tenor M. Burak Pektaş, bas-bariton Ümit Tekinay'da solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı. Orkestrada 56 keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, flüt, obua, klarnet, fagot, korno, trompet, trombon, tuba, tipani, vurmalı saz sanatçıları, koroda da 47 soprano, tenor, bariton, alto, bas sanatçıları yer aldı.

    14 ESER SESLENDİRİLDİ

    Eren Kuştan'ın başkemancı olarak sahne aldığı konser, solistlerin Neşet Ertaş'ın zihinlerden silinmeyen 'Ahirim Sensin' adlı türküsünü orkestra ve çok sesli koro eşliğinde seslendirmesiyle başladı.

    Solistler, 'Neredesin Sen', 'Gönül Dağı', 'Yazımı Kışa Çevirdin', 'Al Elma Boyanır mı', 'Mühür Gözlüm', 'Niye Çattın Kaşlarını', 'Dertli Yoldaş', 'Zahidem', Ah Yalan Dünya', 'Kesik Çayır', 'Dane Dane Benleri Var', 'Doyulur mu, Doyulur mu' adlı türkülerini orkestra ile koro eşliğinde opera dilinde yorumladı.

    AYAKTA ALKIŞ TUFANI

    İzleyenleri Neşet Ertaş'ın senfonik türkülerine doyuran konser, 'Yanıyorum' adlı eserin iki kez seslendirilmesiyle sona erdi. Salonda alkış tufanı koptu, solistler, orkestra ve koro şefleri ayakta dakikalarca alkışlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow