hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osman Sert: Yerel dinamikler ortak projelerde birleşmeli

    Osman Sert: Yerel dinamikler ortak projelerde birleşmeli
    expand

    Osman Sert: Yerel dinamikler ortak projelerde birleşmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, kente ilişkin çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini, üzerinde çalıştıkları çok sayıda proje olduğunu belirterek, "Yerel dinamikler ortak projelerde güç birliği yapmalı. Birlikten kuvvet doğuyor, bir olmadan, Antalya olmadan, Türkiye olarak kenetlenmeden maalesef başarı şansı yok" dedi.

    ANTGİAD Başkanı Osman Sert, Antalya'nın sorunlarına çözüm önerileri getirerek, hep birlikte güç birliği içerisinde fayda sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Dernek olarak, mevcut firmaların bir araya gelerek, güç birliğini sağlayarak çözümler üretmesini öngördüklerini kaydeden Sert, "Tarım, sağlık, eğitim, teknoloji ve turizm alanlarında çalışma grupları oluşturduk ve fikirlerimizi tematik toplantılarla açıklayarak, çözüm önerileri getirdik. Sorunları dile getirmek yerine çözüm önerileri getiriyoruz. Bunların hepsini yapabilmek için birbirini seven ve tek bir çatı altında, bir bayrağın altında olmayı başarabilen insanlara ihtiyaç var. Yerel dinamikler ortak projelerde birleşmeli güç birliği yapmalı" dedi.

    'BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ'

    Antalya da ilk onlinewebinarı yapan dernek olduklarını hatırlatan Osman Sert, şöyle konuştu:

    "Üyelerimizin faydalanabileceği konukları davet ederek toplantılarımıza online devam ettik. Büyükşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu koronavirüs dayanışma platformunda yerimizi aldık. Valiliğimiz ile birlikte sosyal dayanışma anlamında gıda yardımlarına destek olduk. Sağlık çalışanlarımızın çocuklarına hediyeler gönderdik ve yapay zekayı gündeme getirdik. Bununla alakalı Organize Sanayi Bölgemizle, Ticaret ve Sanayi Odamızla, Bilim Üniversitemizle, Akdeniz Üniversitemizle, Ticaret Borsamızla görüşmeler yaptık ve farkındalığın artırılması ile ilgili işbirlikleri geliştirmek istedik. Çalışmalarımızı yerel dinamiklerimizle yapmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına da çok ciddi sorumluluk düşüyor. Bizler de bir arada olmalıyız birlikte hareket etmeliyiz. Birlikten kuvvet doğuyor, bir olmadan, Antalya olmadan, Türkiye olarak kenetlenmeden maalesef başarı şansı yok."

    PROJELER

    Üzerinde çalışılan projeler hakkında da bilgi veren Sert, "Antgiadavm projesi ile sanal ortamda üyelerimizin tanıtımının sağlanmasını ve gençlik zirvesini planlıyoruz. Gençlik zirvesi ile paralel olarak Antgiad Kariyer projemiz var. Bununla ilgili üniversitelerle protokoller imzalıyoruz. Hep birlikte Antalya'nın tanıtımına fayda sağlayacak projeler üretmemiz gerekiyor. Dijital dönüşüm ile ilgili yapay zeka projemiz Avrupa Birliği Brüksel Zirvesi'nde konuşulan bir konu. Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma planı ve Avrupa Birliği raporları ile entegre hareket etmek istiyoruz. Bununla ilgili Avrupa Birliği'ne bir proje başvurusunda bulunduk. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza cinsiyet eşitsizliği ile ilgili proje gönderdik. Kadınlarımızın daha iyi bir noktaya gelebilmesi, onların yetiştirilmesi, geliştirilmesi noktasında bu projeyi de hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

    Vergi affıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir çalışma yapıldığını da hatırlatan Başkan Osman Sert, "Ocak 2021'de vergi affı konusu gündemde. Vergilerini düzenli ödeyen firmalarımıza sahip çıkılmasını rica ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow