hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otellere eğlence-balo yasağı

    Otellere eğlence-balo yasağı
    expand

    Otellere eğlence-balo yasağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, yılbaşındaki 3.5 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında bazı otel ve konaklama tesislerinde alınan tedbirlere aykırı yemekli/müzikli eğlence programları ve bu tür yılbaşı paketlerinin reklamlarına yasak getirdi.

    Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesi çerçevesinde aldığı kararda, yılbaşı için bazı otel/konaklama tesislerince, alınan tedbirlere aykırı yemekli/müzikli eğlence programları da bulunan yılbaşı paketlerinin reklamlarının yapıldığı/satışa sunulduğu, bu durumun da salgınla mücadele amacıyla alınan diğer tedbirlerin sorgulanmasına neden olduğu belirtildi.

    Kurul kararında, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21.00'den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü 05.00'e kadar otel/konaklama tesislerinde, sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceği açıklandı. Oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam da yapamayacak.

    Kısıtlama sürecinde disk jokey (DJ) performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek ve saat 22.00'den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek. Konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak ve yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek. Otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanması için denetimler de artırılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow