hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel ve ticari taksilere koronavirüs düzenlemesi

    Özel ve ticari taksilere koronavirüs düzenlemesi
    expand

    Özel ve ticari taksilere koronavirüs düzenlemesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs pandemisi ile ilgili mücadele konusunda özel araç ve ticari taksilerin dezenfekte edilmesi ve kullanımı ile ilgili yeni kararlar aldı.

    Karar uyarınca ticari taksi durakları ve taksiler haftada en az bir kez dezenfekte edilecek, dezenfekte eden firma tarih tutacak. Taksici esnafı, taksiyi kullanan müşteri için kullanımına yetecek ölçüde kişisel uygun dezenfektan malzemesi, ürünü veya 80 derecelik kolonya bulunduracak. Taksici, aracı kullanan müşteriyi dezenfekte olması konusunda da uyaracak.

    Kurul, il genelinde tüm özel araç, hafif ticari araçlarda yolcu sayısını da sürücü dışında 3 kişi ile sınırlı tuttu. Tek sürücü araçlarda maske zorunluluğu aranmazken, yolcu bulunması halinde maske zorunluluğu getirildi. Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu, ticari taksilerde maske bulundurulma zorunluluğu getirirken, aynı anda 3 kişiden fazla müşteri alamayacağını, maskesiz binemeyeceklerini de karara bağladı. Kararda ayrıca ticari taksilerin müşteri araçtan indikten sonra, kapı kolu, cam açma düğmesi, koltukların silinmesi ve aracın havalandırılmasını da karara bağladı.

    İl Hıfzıssıhha Kurulu, Şoförler Odası'nın taksi ücretinin temazsız mobil ödemeye olanak sağlaması için taksi sahiplerine gerekli tedbir ve yönlendirmeleri yapmasını istedi. Kurul kararlarına uyulmaması halinde, özel araç sürücüleri, ticari taksi şoförü ya da müşterilere 3 bin 150 lira, Kabahatlar Kanunu'na göre de ilave olarak 392 lira idari para cezası uygulanabilecek. Ayrıca 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemi ile dava açılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow