hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patara için resim ve kompozisyon yarışması

    Patara için resim ve kompozisyon yarışması
    expand

    Patara için resim ve kompozisyon yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - GASTRONOMİ Kültür ve Turizm Derneği tarafından 23 Nisan'da çocuklarla kutlanılması planlanan gastronomi ve kültür etkinliği yapılamayınca 'Patara'yı gördün mü?' temalı uluslararası resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizmde 2020'nin 'Patara Yılı' ilan edilmesiyle antik kentte planlanan etkinlikler, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 100'üncü yılı kutlamaları için Patara'da yapılması planlanan etkinlik, koronavirüs sonrasına aktarıldı.

    Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği, koronavirüs nedeniyle evde kalan çocuklar için yeni bir etkinlik düzenlemeye karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan 'Patara'yı gördün mü?' temalı resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Her milletten 6-12 yaş arası çocuğun katılacağı Patara temalı resim ve kompozisyon yarışmasının değerlendirilmesi özel jüri tarafından yapılacak. '2020 Patara Yılı' dolayısıyla çocuklar için yapılan yarışmanın başvurusu, 21 Nisan saat 18.00 itibarıyla sona erecek. Yarışmaya katılacak çocukların Patara temalı resim ve kompozisyonlarını www.gastronomikulturturizm.com sitesi üzerinden göndermesi gerekiyor.

    KORONAVİRÜS 23 NİSAN COŞKUSUNA ENGEL OLMASIN

    Patara Antik Kenti Kazı Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık, koronavirüsün 23 Nisan coşkusuna engel olmasını istemediklerini anlattı. Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bundan önceki yıllarda Patara'da hep coşkulu kutlanmıştı. Bu geleneğimizden vazgeçmek istemedik. Meclisimizin de 100'üncü yıl kuruluş yılı olan bu seneki 23 Nisan coşkusunu çocuklarla birlikte böyle bir projeyle ayakta tutmak istedik. 2020 Patara Yılı'nda da yakışan anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow