hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Portekizli piyanist büyüledi

    Portekizli piyanist büyüledi
    expand

    Portekizli piyanist büyüledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası(ADSO) konserinin Portekizli konuk solisti piyanist Raul da Costa, piyanosunun tuşlarından yayılan namelerle izleyenleri büyüledi.

    Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konsere piyano severlerin ilgisi yoğun oldu. Orkestrayı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün genel müzik direktörü, İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli yönetti.

    Portekizli genç piyanist Raul da Costa solist sanatçı olarak Antalyalıların karşısına çıktı, orkestra eşliğinde besteci Frederic Chopin'in 'Op.11 Mi minör 1. Piyano Konçertosu'nu seslendirdi. Costa, piyano severlere keyifli, neşeli dakikalar yaşattı. Portekizli sanatçı ayakta alkışlandı ve sahneden çiçekle uğurlandı.

    Raul da Costa, Portekiz'in en prestijli salonlarının yanı sıra Almanya, Fransa, İspanya, Polonya, Hollanda, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Rusya, Ukrayna, Avusturya'daki çeşitli festivallerin de düzenli konuk sanatçısı olarak katılıyor.

    Konserin ikinci bölümünde de ADSO, Beethoven'ın 'Kader Senfonisi' olarak tanımlanan, tüm zamanların en ünlü senfonilerinden olan 'Op.67 Do minör 5.' adlı eserini yorumladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow