hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ressam Çetinkaya'nın acı günü

    Ressam Çetinkayanın acı günü
    expand

    Ressam Çetinkaya'nın acı günü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressam Zeynep Çetinkaya, 'Covid 19' teşhisiyle tedavi gören emekli öğretmen eşi Ali Çetinkaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor.

    Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ressam Zeynep Çetinkaya'nın 64 yaşındaki eşi Ali Çetinkaya aniden rahatsızlanınca yapılan test sonucu pozitif çıktı, bir hafta karantina da kaldı. Durumu giderek ağırlaşan Çetinkaya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı, yoğun bakım servisine alındı.

    Kalp ile ilgili rahatsızlıkları da bulunan Çetinkaya, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı, 'Covid 19'a yenik düştü. Ressam eşi Zeynep Çetinkaya ve sanat camiasına her türlü desteği sağlayan, camiada sevilip sayılan Ali Çetinkaya'nın hayata gözlerini yumması sanatçı dostlarını da derinden üzdü. Bir çocuk babası olan Çetinkaya, memleketi Bursa'nın Dutluca Köyü'nde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

    GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, "Ali Çetinkaya iyi bir eğitimciydi. Yüzlerce öğrenci yetiştirip mezun etti. Sanata ve sanatçıya da önem verir, her türlü katkıyı sağlardı. Aramızdan ayrılması bizi derinden yaraladı. Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine de sabır diliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow