hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Restoranlar açılsın' talebi

    Restoranlar açılsın talebi
    expand

    'Restoranlar açılsın' talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) Başkanı Zeki Özen, HES Kodu, Güvenli Turizm Sertifikası gibi kurallar dahilinde işletmelerin açılmasını talep etti.
    AGYİD Başkanı Özen ve dernek üyeleri bir restoranda düzenlediği basın toplantısında pandemi nedeniyle Antalya bazında 3 binden fazla işletme, 50 bin civarında personel ile tedarikçi firmaların zor günler geçirdiğini söyledi. İşletmelerin kapalı olması nedeniyle kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları, vergi ile SGK ödemeleri nedeniyle maddi yükümlülüklerle başbaşa kaldığına değinen Özen, "Sektörümüz birikimi olan bir sektör değildir. Bir anda kapanmasıyla faturalar, tedarikçi borçlarını ödeyemez hale gelmiş, bir çok işletmemiz icra takibiyle karşı karşıya kalmıştır. Binlerce çalışanımız temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdadır" dedi.
    Pandemi sürecinde bazı sektörlerin HES Kodu, ateş ölçme gibi belirli kurallar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çeken Özen, şunları söyledi:
    "Yeme içme sektörü tamamen kapatılmıştır. Paket servis satışları restoran satışlarının maksimum yüzde 5'i seviyesindedir. Kaldı ki sektörün çok az bir bölümü bu servisi vermeye muktedirdir. Talebimiz, HES Kodu, Güvenli Turizm Sertifikası gibi kurallar dahilinde işletmelerimizin açılmasına izin verilmesi. Sektörümüzdeki işletmelerin vergi, SGK yapılandırmalarının en az 6 ay ertelenmesi, icra takiplerinin 1 yıl süreyle dondurulması, işletmelerin hacimleri oranında KGF desteği hayati önem taşıyan diğer taleplerimizdir. Sektörümüz sosyal hayatın renkleridir, ışıklarımızdır. Bugün için ışıklarımız sönmüştür ama kalıcı karanlığı önlemek için yeme içme sektörünün sesini lütfen duyalım."

    FOTOĞRAFLI
         

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow