hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Romanyalı turistler için Antalya listenin başında

    Romanyalı turistler için Antalya listenin başında
    expand

    Romanyalı turistler için Antalya listenin başında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda'yı makamında ağırladı. Vali Yazıcı Büyükelçi Şopanda'ya, "Bir dünya şehri olan Antalya'mızda ülkenizin vatandaşlarını misafir etmekten mutluluk duyarız" dedi. Büyükelçi Şopanda ise "Turistler için güvenli bir tatil sağlamak amacıyla Türk makamları ve turistik tesisler tarafından alınan tedbirler etkileyici" dedi.

    Antalya'da bir dizi ziyarette bulunan Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda, Antalya Valisi Sayın Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti, pandemi tedbirleri ve vatandaşlarının ziyaretleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vali Yazıcı da, pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi zor bir süreçten geçildiğini, en kısa sürede aşı çalışmalarının tamamlanıp bu salgın sürecinin bitmesini temenni ettiğini dile getirdi.

    ALINAN TEDBİRLER ETKİLEYİCİ

    Romanyalı vatandaşların turizm için tercihlerinde Antalya'nın ilk sıralarda yer aldığını belirten Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda şunları söyledi:

    "Antalya, 2019'da Romanyalı vatandaşlar için en önemli turistik yerlerden biriydi. Aslında ülkemden birçok insan için tatil planları söz konusu olduğunda, Türkiye listenin başında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi 800 binden fazla turist ziyaret etmiş. Bunların çoğunluğu Antalya'ya gelmiş. Turistler için güvenli bir tatil sağlamak amacıyla Türk makamları ve turistik tesisler tarafından alınan tedbirler çok etkileyici."

    Antalya ziyaretinde tedbirlerle ilgili daha fazla bilgi edinme fırsatı bulduğunu aktaran Büyükelçi Şopanda, 'Güvenli Turizm Sertifikası'nı alabilmek için otel, restoran, bar veya herhangi bir ulaşım aracının tüm kriterlere sahip olduğunu ve duyarlı davranıldığını söyledi.

    MİSAFİRPERVERLİK KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI

    Vali Yazıcı, şehre gelen tüm turistlere karşı Türk kültürünün bir parçası olan misafirperverliğin gösterildiğini vurgulayıp, "Antalya'mızda güvenlik ve sağlık konularında üzerimize düşen görevleri titizlikle yerine getirmekteyiz. Burayı ziyaret eden misafirlerimizin sağlığı bizim için önemli" dedi. Vali Yazıcı, "Sizi turizmin başkenti Antalya'mızda ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayım. Turizm ve tarım şehri olan Antalya'mız gerçekten güneşiyle, kumuyla, deniziyle özel bir yer. Bu özel yer de dünyanın farklı bölgelerinden bir çok misafiri ağırlamaktayız. Antalya olarak pandemi döneminde en güvenli tatil tercihlerinin başında gelmekteyiz. Güvenli şehir Antalya'mızda ülkenizin vatandaşlarını misafir etmekten mutluluk duyarız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow