hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık yatırımları hızla devam ediyor

    Sağlık yatırımları hızla devam ediyor
    expand

    Sağlık yatırımları hızla devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı yatırım programında yer alan Antalya'daki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları aralıksız 2020 yılında da devam ediyor.

    İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Manavgat 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri inşaatının yüzde 88'inin tamamlandığını, Sağlık Bakanlığı'nca müdürlüğe verilen ihale yetkisi sonrasında Antalya L1 Tipi Halk Sağlığı Laboratuvarı, Muratpaşa Güzeloba 19 Nolu ASM, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Muratpaşa ve Kepez Sağlıklı Hayat Merkezi, Aksu Çalkaya Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere 1 laboratuvar, 7 aile sağlığı merkezi ile acil sağlık hizmetleri istasyonlarının proje alım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    "Covid-19 sürecinde beklemeye alınan yatırımlarımızın Haziran ayında çözüleceğini düşünüyoruz" diyen Müdür Hülür, şöyle dedi:

    "Kumluca Devlet Hastanesi 50 Yataklı Ek Binası ikmal inşaat ihalesi yapılmış olup, değerlendirme sürecinde yer almaktadır. Yine ilimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını düşündüğümüz Antalya AMATEM (20 yatak) ile ÇEMATEM (15 yatak) ikmal inşaat çalışmaları devam etmektedir. 1000 yataklı olarak planlanan Şehir Hastanemizin proje ihalesi sonrasında zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Konyaaltı Devlet Hastanesi (150 yatak) Alanya Devlet Hastanesi (200 Yatak), Aksu Devlet Hastanesi (300 Yatak) ve Döşemealtı Devlet Hastanesi (100 yatak) ihale aşamasında olup en kısa sürede bu tesisleri ilimize kazandırmaya çalışıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow