hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, Kaleiçi'nde

    Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, Kaleiçinde
    expand

    Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, Kaleiçi'nde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin başlattığı covid-19 döneminde doğru beslenme ve sporla bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini ve tansiyon, şeker, kanser, obezite gibi hastalıklarla mücadeleyi amaçlayan Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, Kaleiçi'ndeydi. Belediyenin diyetisyenleri ve spor eğitmenleri Kaleiçi'nde Sağlıklı Muratpaşa Hareketi gönüllüleriyle bir araya geldi. 
    Kılınçarslan Mahalle Muhtarlığı'nda, sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleşen buluşmada Muratpaşa Belediyesi diyetisyenleri, doğru beslenmenin ne demek olduğunu, hangi yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini anlattı. Diyetisyenlerin bilgilendirmesinin ardından spor eğitmenleri de pilates bantlarıyla yapılacak temel egzersizleri gösterdi. Programın sonunda egzersizlere evlerinde de devam etmeleri için pilates bantları gönüllülere hediye edildi.  
    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Sağlıklı Muratpaşa Hareketi'nin her yıl milyonlarca ölüme neden olan ama pek çoğu önlenebilir olan hastalıklara karşı toplumsal bilinci arttırmayı hedeflediğini söyledi. Uysal, "Muratpaşa sakinlerini doğru beslenme ve spor yapmaya teşvik etmek amacı taşıyan geniş kapsamlı bir çalışma yapıyoruz" dedi. İlçe sakinlerinin her yanlış lokmasından, spor yapmadan geçirdikleri her günden sorumlu olduklarını dile getiren Başkan Uysal, proje kapsamında diyetisyenlerin mahallelerde doğru ve sağlıklı beslenmeyi anlatırken spor eğitmenlerinin de kitlesel spor aktiviteleri yaptıracağını söyledi.
    Projenin lokomotifinin kadınlar ve muhtarlar olacağını belirten Başkan Uysal, "Muhtarlarımız, toplantıların organize edilmesi ve bu hareketin yayılmasını sağlayacak gönüllüler bulunması gibi konularla projenin parçası olacaklar. Kadınlar ise hem proje gönüllüsü olarak hem de bir anne olarak çocuklarını spora ve doğru beslenmeye teşvik ederek gelecek kuşakları etkileyecek bu projede yer alacaklar" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow