hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahiller temiz çıktı

    Sahiller temiz çıktı
    expand

    Sahiller temiz çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da mavi bayraklı Lara Örnekköy Sahili'nde 'ICC 2020 Uluslararası Kıyı Temizleme Günü' etkinliği gerçekleştirildi. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) öncülüğünde gerçekleşen çevre temizliğinde sadece 6 kg atık toplanması, sahillerin temiz olduğunun kanıtı olarak değerlendirildi.

    Antalya Muratpaşa Belediyesi, Antalya DTO ve Akdeniz Yelken Kulübü'nün destekleri ile yapılan etkinlik, Covid-19 nedeniyle sıkı önlemler alınarak düzenlendi. Oldukça temiz bulunan sahilde Yelken Kulübü sporcuları ile yarım saat içinde toplanan yaklaşık 6 kilogram atık, Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından geri dönüşüme gönderilmek üzere teslim alındı.

    TURMEPA Antalya Şubesi Koordinatörü Pervin Gürbüz, ICC 2020 kapsamında yapılan temizlikte 4 kilo cam ile 2 kg plastik atık toplandığını söyledi. Bir plastiğin doğada çözünmesinin 450 yılı bulduğunu anlatan Gürbüz, şunları belirtti:

    "Kampanyada toplanan her atık kayıt altına alınarak tür ve kaynağına göre istatistik tutuluyor. Kampanyaya katılan ulusal ve uluslararası tüm ülkelere bir rapor halinde sunuluyor. Bu rapor sonucunda, dünya genelinde denizlerdeki kirliliğin kaynakları ve atıkların yıllara göre gösterdiği değişkenlik saptanıyor. Verilerden elde edilen sonuçlar doğrultusunda da alınması gereken önlemler tespit edilerek çalışmalar yürütülüyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow