hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şairden 50'nci yıl kutlaması

    Şairden 50nci yıl kutlaması
    expand

    Şairden 50'nci yıl kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI şair-yazar Yunus Yaşar, 50'nci sanat yılında 106'ncı kişisel resimli şiir sergisini açtı, kitaplarını imzaladı.

    Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki Yunus Yaşar'ın sosyal içerikli, duygu yüklü şiirlerini suluboya çalışması resim, desen ve otantik özellikler taşıyan objelerle bütünleştirdiği sergisine, şiir dinletisine, kitap imza gününe ilgi yoğun oldu. Cümbüş sanatçısı Ali Kardaş'ın türkü dinletisi ve şair-yazar Nuri Erkal'ın sunumuyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl yaptı.

    Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da şiirin önemi üzerinde durdu.

    Yunus Yaşar, ilk otantik şiir sergisini 1968 yılında şairler Yaşar Oğuzcan, Metin Eloğlu ile birlikte açtığını, o günden bugüne geleneksel hale getirip, yılda birkaç kez farklı mekânlarda tekrarladığını anlattı. Yaşar, "Şiirlerimin konusuna uygun resim ve desenler çiziyorum, anlatımını daha da kolaylaştırıyorum. Her sergide farklı teknikler uygulayarak şiirlerime resimleme yapıyorum" diye konuştu.

    Şair-yazar Yunus Yaşar'ın 'Sana Bir Şiir Yazdım' adlı ilk kitabı 1969'da yayımlandı. Yunus Yaşar'ın, 'Ekin Kokan Ellerin', 'Umut Yüklü Kağnılar', 'Beni Tanımalısın', 'Acılar ürüne Durdu', 'Sorunları Morga Kaldırdılar', 'Çok Sesli Ağıtlar', 'Güle Bezedik Acıları', 'Benim İşim Seni Sevmek', 'Aşkları da Yakarlarsa Bir Gün', 'Düşe Kurulu Zemberek', 'Suluboya Zamanlar' adlı şiir, deneme, araştırma, öykü ve anı kitapları bulunuyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow