hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatçı Ege Aydan, 33'üncü kişisel sergisiyle Muratpaşa'da

    Sanatçı Ege Aydan, 33üncü kişisel sergisiyle Muratpaşada
    expand

    Sanatçı Ege Aydan, 33'üncü kişisel sergisiyle Muratpaşa'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi, ikinci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 33'üncü kişisel sergisiyle tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve ressam Ege Aydan'ı ağırladı. Aydan'ın pandemi döneminde ve hemen öncesinde yaptığı suluboya çalışmalardan oluşan sergi, 26 Kasım'a kadar ücretsiz gezilebilecek. 
    Antalya'da iki yıl önce Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray'ın "Benim en güzel günüm" sözleriyle anlattığı bir törenle sanatseverlerle buluşan Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde yıldönümü etkinlikleri devam ediyor. Hafta sonu dünyaca ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar'ı ağırlayan Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde oyuncu ve ressam Ege Aydan'ın 'Suda Kal' isimli suluboya resim sergisi açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Ümit Uysal eşi Ümran Uysal'la birlikte katıldı.
    Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı serginin açılışı öncesinde, 'Ege Aydan ve Sanat' başlıklı söyleşi düzenlendi. Söyleşide Ege Aydan, bu dönemde sergi açmayı düşünmediğini ancak Karaoğlu'nun kendisini ikna ettiğini belirterek, "Buraya gelince de iyi ki ikna etmiş dedim. Çok iyi bir ekip karşıladı. Sergiyi çok profesyonel bir ekiple hazırladık" dedi. Aydan, serginin pandemi döneminde ve hemen öncesinde yaptığı çalışmalardan oluştuğunu söyledi.
    Söyleşinin ardından gerçekleştirilen açılışta Başkan Uysal, Ege Aydan'ı Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde ağırlamaktan büyük keyif aldıklarını söyledi. Açılışın ardından Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal ve Ege Aydan, 26 Kasım'a kadar açık kalacak sergiyi birlikte gezdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow