hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatçı Elaldı'ya uluslararası prestij ödülü

    Sanatçı Elaldıya uluslararası prestij ödülü
    expand

    Sanatçı Elaldı'ya uluslararası prestij ödülü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI el sanatları sanatçısı ve eğitmeni Şengül Elaldı, Londra merkezli 'Academy of 3D Art' adlı sanat merkezince uluslararası 'prestij ödülüne' layık görüldü.

    Antalya'daki halk eğitimi merkezlerinde ve sanat merkezlerinde çocuk, genç ve yetişkinlere el sanatlarını sevdirerek öğreten Şengül Elaldı, koronavirüs salgınından dolayı 'Evde Kal' sloganına uydu, sosyal medya üzerinden de uygulamalı canlı yayınlar yaparak, sanatseverlere dijital ortamda eğitim vermeyi sürdürdü.

    ÇALIŞMALARI DİKKAT ÇEKTİ

    Sanatçı Şengül Elaldı'nın sosyal medyadaki fotoğraf paylaşımları, canlı yayınları İngiltere'nin başkenti Londra'daki 'Academy of 3D Art' adlı sanat merkezinin dikkatini çekti, gönderilen linkte de çalışmalarını paylaşması teklif edildi.

    YAYINLARI FAYDALI BULUNDU

    Sanat eğitimlerini canlı olarak Academy of 3D Art'ın internet sayfasında da paylaşmayı sürdüren Şengül Elaldı'nın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu eğitim amaçlı sanat çalışmaları faydalı bulundu. Academy of 3D Art yöneticileri, dünyanın birçok ülkesinden geleneksel el sanatları, resim, seramik, heykel, mozaik gibi birçok sanat dalıyla uğraşan ve pandemi sürecinde de faydalı olan sanatçıları yakın takibe aldı.

    TÜRKİYE'DEN SADECE ELALDI

    Türkiye'den de sadece Antalyalı sanatçı Şengül Elaldı, yakından izlenen, takdir edilen sanatçı olarak dikkatleri üzerine çekti, 'prestij ödülü' verilecek ülke ve kişiler listesinde yerini aldı. Academy of 3D Art yöneticileri, Antalyalı sanatçıya 'Başarılı sanat çalışmalarınızdan dolayı akademimizin prestij ödülüne layık bulundunuz' mesajını iletip tebrik etti.

    ÖDÜLÜNÜ HEYECANLA BEKLİYOR

    Ödülünün kendisine ulaşmasını heyecanla bekleyen sanatçı Elaldı, "Academy of 3D Art'ın linkinde de çalışmalarımı paylaşmam teklif edildiğinde çok mutlu olmuştum" dedi. Elaldı, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Canlı yayınlar yaparak çeşitli objelerin nasıl boyandığını, eskitme yapıldığını, dekoratif süs eşyası haline dönüştürüldüğünü büyük bir coşkuyla uygulamalı olarak anlattım. Her canlı yayınımda yüzlerce kişiden olumlu yorumlar, tebrikler aldım. Emeğimin karşılığında uluslararası prestij ödülüne layık görülmem ise hem ülkem, hem yaşadığım şehir adına beni çok sevindirdi, gururlandırdı, çalışma şevkimi bir kat daha artırdı."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow