hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatçılardan yeni yıl hediyeleri

    Sanatçılardan yeni yıl hediyeleri
    expand

    Sanatçılardan yeni yıl hediyeleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI sanatçılar, korona salgınından korunmak için kapandıkları evlerinden çıkıp atölyelerde pandemi kurallarına uyarak sanat üretimlerini sürdürdü, resim ve seramik çalışmalarından oluşan yeni yıl hediyeleri üretti.

    Daphne Art Seramik ve Resim Atölyesi'nde bulundukları ortamı sürekli dezenfekte edip, maskelerini takıp tuvalleri renklendiren sanatçılar, yeni yıla özel yağlıboya ve akrilik boya teknikleriyle rengarenk tablolar, çamurdan çeşitli objeler ortaya çıkardı. Üretilen hediyelik objeleri bir araya getiren sanatçılar, eserlerinin önünde koronalı günlerin hatırası fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

    Atölye yöneticisi Aylanur Tuncer, haftanın belli günlerinde 65 yaş üstü sanatçıların saat 10.00- 12.00 arası, 65 yaş altı sanatçıların da saat 10.00- 16.00 arası atölyeye gelip resim ve seramik çalışarak stres attıklarını belirtti. Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Korona salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatı durdurdu. Sanatla uğraşanlar bir nebze de olsa evlerinde ya da atölyelerde kendilerine uğraş bulma şansına sahip oldu. Kimi fırçasını eline alıp tuval karşısına geçerek, kimi de çamuru şekillendirerek objeler üretti, kendilerini ruhen rahatlatmayı başardı. Pandemi kurallarına uyarak zaman zaman atölyemizde bir araya geldik, yeni yıl için hediyelik eşya çalışmaları yaptık. Büyük heyecan ve şevkle ürettiğimiz eserler, evlerimizi süsleyecek, yakınlarımıza yeni yıl hediyesi olarak takdim edilecek."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow