hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatla nefes alıyorlar

    Sanatla nefes alıyorlar
    expand

    Sanatla nefes alıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KORONAVİRÜS salgını nedeniyle evlerine kapanan çocuk, genç ve yetişkinler, sanat çalışmalarına katılarak nefes almaya başladı.
    Şebnem Bahar Sanat Galerisi uzun bir aradan sonra kapısını yeniden sanatseverlere açtı. Atölyelerde farklı workshop çalışmalarına başlandı. Her yaş grubuna hitap eden atölyelerden faydalanan kursiyerler, yetenek ve yaratıcı becerileriyle kendilerini ifade etmeye, enerjilerini harekete geçirmeye çalışıyor.
    ÇAMUR VE CAMDAN ESERLER
    Seramik sanatına ilgi duyan çocuk ve gençler, çamuru elle ya da torna üzerinde şekillendirerek birbirinden güzel objeler üretiyor. Son şekli verilen çamur kuruduktan sonra fırında pişiriliyor, sırlanıp renklendiriliyor. Her yaş grubuna hitap eden atölyelerde açık alevde cam şekillendirme ve cam mozaik çalışmaları da yapılıyor. Rengârenk çeşitli dekoratif süs eşyaları, takı tasarımları, duvar panoları üretiliyor.
    Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Lisans Eğitimi'ne sahip seramik sanatçısı Şebnem Bahar ile aynı üniversiteden mezun olduktan sonra stajını Beykoz Cam Ocağı'nda tamamlayan Defne Tol, galerinin atölyelerinde geleceğin sanatçılarına seramik, cam ve mozaik dersleri veriyor.
    RANDEVULU SANAT EĞİTİMİ
    Kendi ismini taşıyan galerisinin atölyelerinde sanatı sevdirerek öğreten Şebnem Bahar, 'Pandemi döneminde evinizde çok mu sıkıldınız' sloganıyla merkezde yeniden sanat eğitimlerine başlandığını, randevu sistemiyle ders yapıldığını belirtti. Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Galeri ve atölyelerimizde koronavirüs salgınından dolayı sanat etkinliklerine bir süre ara vermiştik. Eğitimlerimiz pandemi kurallarına uyularak yeniden başladı. Her yaş grubundan sanatsevere hitap eden sanat merkezimiz, salgından korunmak amacıyla uzun bir süre evlerine kapanan bireylere nefes aldırıyor. Sanatta yaratıcılık çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize dünyaya geniş bir bakış açısı kazandırıyor. Galerimizde, Antalya'dan ve farklı şehirlerden sanatçılarımızın eserlerinin sergilenmesi için de hazırlıklara da başlandı."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow