hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanatta koleksiyon ve müzecilik

    Sanatta koleksiyon ve müzecilik
    expand

    Sanatta koleksiyon ve müzecilik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Temel Eğitim Bölümü Sanat Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ebru Nalan Sülün, 'Türkiye'de Sanat Koleksiyonculuğu' adıyla konferans verdi.

    Antalya Kültür Sanat (AKS) Oditoryumu'nda 'Türkiye'de Koleksiyonculuğun Serencamı' konulu söyleşi ve Hayalperes Yayınevi'nden çıkan 'Türkiye'de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu' adlı kitap için imza günü düzenlendi. Kitabının ilk imza gününü geçen yıl Contemporary İstanbul'da gerçekleştiren Dr. Ebru Nalan Sülün, düzenlediği söyleşide ise Osmanlı İmparatorluğu'nun batılılaşma döneminden günümüze Türkiye'de gelişen koleksiyonculuk ve müzeciliği belgeleriyle anlattı.

    GSF Temel Eğitim Bölümü Sanat Yönetimi Ana Bilimi Öğretim Üyesi Dr. Nalan Sülün, özellikle galericilik tarihini, 1980 sonrası Türkiye de sanat gündemi, tartışmaları, eleştiri metinleri paralelinde anlatılırken, 1990'lar ve 2000'lerde yaşanan özel sermaye- sanat ilişkisini de detaylandırıldı.

    Söyleşi de ayrıca; 2000'li yıllarda açılan özel müzeler, müzelerin koleksiyon ve müzecilik yaklaşımları analiz edilirken, Dr. Ebru Nalan Sülün koleksiyonculukta yaşanan sorunlar ve bu sorunlara dair çözüm önerilerine de yer verdi. Dr. Ebru Nalan Sülün, halen AKS'de devam eden 'Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler' adlı koleksiyon resim sergisi hakkında da bilgiler verdi.

    4 YIL SÜREM ARAŞTIRMA

    GSF Temel Eğitim Bölümü Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ebru Nalan Sülün, söyleşi sonrası 4 yıl süren bir araştırma sürecinin ardından tamamladığı, doktora tezi de olan Türkiye'de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu' adlı kitabını ikinci kez akademisyen, sanatçı ve sanatseverler için imzaladı.

    Dr. Ebru Nalan Sülün, "Kitabımda 19.yüzyıldaki batılılaşma döneminden günümüze müzecilik, koleksiyonculuk tartışmaları ve gelişimi; ülkemizin onar yıllık dilimlerle yakın geçmişinde yaşanan ekonomik, toplumsal, sanatsal ivmelere paralel sunmaya çalıştım, koleksiyon dünyasındaki sorunlar ve çözüm önerilerine yer verdim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow