hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Santral'de 40 yıllık tapu sevinci

    Santralde 40 yıllık tapu sevinci
    expand

    Santral'de 40 yıllık tapu sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin 40 yıllık bir mülkiyet sorununun daha çözüldüğünün müjdesini verdi. Santral Mahallesi'nin batısında 161 dönümlük alandaki mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözdüklerini açıklayan Tütüncü, “220 ailemiz yıllarca bekledikleri ay yıldızlı tapularına kavuştu" dedi.
    Kepez Belediyesi, Santral Mahallesi'nin batısında Kentsel Dönüşüm alanı dışında kalan 161 bin metrekare alanda, Kepezaltı Yapı Kooperatifi ile mahalle sakinlerinin yaşadığı mülkiyet ve imara ilişkin sorunu, beklentilerini karşılayacak şekilde çözdü.
    Sorunların çözümü için ilk olarak bölgenin geçtiğimiz yıllarda İmar Plan Revizyonu yapıldı. Kepez Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü, imar planlarının kesinleşmesinden sonra bölgenin 18. madde imar uygulamasını tamamladı. Bu işlemin de Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nce tescil edilmesiyle Santral Mahallesi'nin batısındaki 220 aile, 40 yıla yakın bekledikleri imar tapularına kavuşmuş oldu.
    MECLİSTE TAPU TÖRENİ
    Kepez Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle de sembolik olarak 13 kişiye tapuları verildi. Başkan Hakan Tütüncü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen törene Santral Mahalle Muhtarı Yavuz Karacan, Kepezaltı Yapı Kooperatifi Başkanı Levent Demir ile tapuları verilecek vatandaşlar katıldı. Konuşmasına, “Bugün güzel bir neticeyi hep birlikte yaşıyor olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz" sözleriyle başlayan Başkan Tütüncü, Santral Mahallesi'nin batısında, kooperatifin ve bölgede mülkleri olan vatandaşların beklentilerini karşılayan bir imar çalışması yaptıklarını belirtti.
    MUHTARDAN ÇÖZÜM TEŞEKKÜRÜ  
    Santral Mahalle Muhtarı Yavuz Karacan da mahallenin 40 yıllık mülkiyet problemini çözmesinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye ve bürokratlarına teşekkür etti. Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra hayırlı olması dileği ile salonda bulunan vatandaşlara tapularını verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow