hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Sarıkamış Destanı'na yoğun ilgi

    Sarıkamış Destanına yoğun ilgi
    expand

    'Sarıkamış Destanı'na yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - BİRİNCİ Dünya Savaşı'nın en dramatik sayfalarından olan ve 90 binden fazla askerin şehit olduğu 'Sarıkamış Harekâtı'nın destanını yazan gazeteci-yazar-şair Harun Yiğit'in 'Buzların Tutuştuğu Yer Sarıkamış' adlı kitabına ilgi arttı.
    Sarıkamış'ta 1914 yılında yaşanmış olayları aylar süren araştırma ve çalışmasıyla destanlaştırıp kitaba aktaran Harun Yiğit, 'Sarıkamış Harekâtı'nın yıl dönümünde "Sarıkamış sadece ağıt değildir. Kırmızının akla kanın karla seviştiği yerdir" diyerek, askerlerin şehit oluşunun dramlarının yer aldığı duygu yüklü eseri hakkında şunları söyledi:
    "Yaptığım araştırmada; askerimiz Rus askerlerini püskürtmek için Sarıkamış'a giriyor, gecenin karanlığında silahlar patlıyor, sabaha kadar göğüs göğse çatışma sürüyor. Silah sesleri susunca, birbirine ateş eden iki tarafın da Türk askerleri olduğu, çok sayıda askerin vurularak, bir o kadar askerin de donarak şehit düştüğü anlaşılıyor."
    12 ARA BAŞLIKLI KİTAP
    Harun Yiğit'in 'Buzların Tutuştuğu Yer Sarıkamış' adlı kitabındaki konular 'Seferberlik', 'Bölüğe Katılış', 'Üç Kıtanın Ortasında Dağım Ben', 'Adım Adım Sarıkamış Harekâtı', 'Teğmenin Dramı', 'Halil ve Veysel'in Dramı', 'Azap Muhaberesi', 'Ordu Bitten Kırılıyor', 'Ilgınlı Ali Onbaşı', '120 Kahraman Çocuk', 'Onlar Bizim Şehitlerimiz' ve 'Hüzünlü Son' gibi ara başlıklar altında toplandı.
    SARIKAMIŞ BİR DESTANDIR
    "Buzların alev, alev yandığı yerdir Sarıkamış. Sadece ağıt değil Sarıkamış bir destandır" diyen Harun Yiğit, amacının yakın tarihimizde yaşanan bu olayı gelecek kuşaklara aktarmak olduğuna vurgu yaptı. Yiğit, 'Buzların Tutuştuğu Yer Sarıkamış' adlı kitabı edinmek isteyen okuyucuların sosyal medya ve telefondan kendisine ulaştığını, imzalayıp posta ve kargo aracılığıyla istek sahiplerine ilettiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow