hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Şehrazat'a alkış yağdı

    Şehrazata alkış yağdı
    expand

    'Şehrazat'a alkış yağdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) heyecanla beklenen yeni bale eseri 'Şehrazat'ın dünya prömiyeri gerçekleşti. İzleyici, Nikolay Rimsky'in eserini ayakta alkışladı.

    Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde ilk kez sahnelenen iki perdelik 'Şehrazat' balesinin libretto ve koreografisini Armağan Davran hazırladı, şef Alexandru Samuil Antalya DOB Orkestrası'nı yönetti. Eserin başkemancısı ise Sibel Aydın oldu. Doğu masallarının motiflerinin kullanıldığı 'Şehrazat'ın kostüm tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımı Fuat Gök, dekor tasarımını da alanında duayen olan Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin eski Başdekoratörü Savaş Camgöz hazırladı. Özgün bir librettoya sahip olan eserde Bujor Hoinic Korsakov da 'Şehrazat' bale süiti ile bestecinin diğer önemli eserlerini birleştirerek müzik düzenlemelerini yaptı.

    Sultan Şah Levend'in oğlu Behram ile şehrin ünlü tüccarı Mahmud'un kızı Zühre'nin aşkı ve bu aşka mani olmak isteyen Vezir Ebubekir'in güzel kızı Zahara'nın ölümcül planını konu alan 'Şehrazat' balesinde, 'Behram' rolünde Tolga Burçak, 'Zühre' rolünde Selin Berkmen, 'Zahara' rolünde ise Iaroslava Volkova izleyici karşısına çıktı.

    Dekor, kostüm ve görsel ışık efektleriyle göz kamaştıran, dramatik sonla perdesi kapanan 'Şehrazat' balesi, sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı. Bale sanatçıları, Antalya DOB Orkestrası, eseri ortaya çıkaran perde arkasındaki kahramanlar ayakta dakikalarca alkışlandı.

    Yoğun izleyici ilgisiyle prömiyeri gerçekleşen 'Şehrazat' balesi, kaçıranlar için 30 Nisan Salı ile 7 Mayıs Salı akşamları da sahnelenecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow