hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selçuklu mimarisi çizimlerle yeniden hayat buldu

    Selçuklu mimarisi çizimlerle yeniden hayat buldu
    expand

    Selçuklu mimarisi çizimlerle yeniden hayat buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da pandemi sürecinde evlerinden online eğitim yapan üniversite öğrencileri, 26 ildeki 106 Selçuklu mimarisine çizim ve boyamalarla yeniden hayat verdi. Sergi online ziyarete açılacak.

    Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, ALTSO MYO Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı 1. Sınıf Normal ve İkinci öğretim öğrencilerinin 'Temel Sanat Eğitimi Dersi-Türkiye Selçuklu Mimari Eserleri Online Sergisi' başlıklı online sergisi için geri sayım başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında online eğitime geçen ALTSO Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerin karantina sürecinde yaptığı denemelerinden sergi açmaya karar verdi. Sergide, başta Antalya olmak üzere Konya, Niğde, Ankara, Sivas, Kayseri, Erzurum gibi 26 ilde bulunan 13'üncü yüzyıllara ait 106 Selçuklu mimari eserinin çizimleri yer alacak.

    Sergi küratörü ALTSO Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Serdar Aslan, sanat tarihi dersinde, genel mimarlık tarihini, Avrupa sanat tarihini ve Türkiye Selçuklu mimari eserlerini incelediklerini söyledi. Çizgi, nokta, renk ve biçim konularını kapsamlı ve uygulamaya dayalı çalıştıklarını kaydeden Aslan, “Böylelikle öğrencilerimiz tarihimizde yer alan eşsiz mimari eserlerimiz hakkında detaylı bilgiler edinmiş ve çizim deneyimlerini geliştirmişlerdir. Renk konusunda, öğrencilerimize öncelikle sulu boya, kuru boya, pastel boya ve akrilik boya tekniklerini öğretip, kişisel olarak yatkın oldukları boya türü ile çalışmalarını öneriyoruz. Pandemi sürecindeki karantina koşullarına rağmen öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalar, bizleri gururlandırdı" dedi.

    16 Haziran Salı günü saat 16.00'dan itibaren instagramdan @sanalaiye (Sanat Alaiye) adlı paylaşım platformundan çalışmalara erişim sağlanabilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow