hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Senfonik fragmanlar konseri

    Senfonik fragmanlar konseri
    expand

    Senfonik fragmanlar konseri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), müzikseverleri klasik müzik konserinde daha buluşturdu. Senfonik fragmanlarla keyifli bir akşam yaşandı.

    Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Tolga Taviş yönetti. Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı soprano Selve Erdener, Devlet Çok Sesli Korosu ve bandoneon sanatçısı Tolga Salman, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi ve kanun sanatçısı Serkan Halil solist olarak sahne aldı.

    SUNAY AKIN SÜRPRİZİ

    Konserde bir de sürpriz yaşandı. Şair-yazar-gazeteci Sunay Akın, anlatıcı olarak izleyici karşısına çıktı. İlk bölümde besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş'in 'Hekimoğlu' operasından alıntılarla oluşturduğu 'Senfonik Fragmanlar' seslendirildi.

    İkinci bölümde Tolga Taviş'in ünlü şairlerin şiirleri üzerine bestelediği 'İstanbul Halleri' isimli eseri de konuk solistler orkestra eşliğinde yorumladı. Sunay Akın, eserdeki eski İstanbul hikâyelerini akıcı bir dille anlattı, zaman zaman espriler de yaparak izleyiciyi kahkahaya boğdu.

    Müzikseverler, 'Senfonik Fragmanlar' ile eski İstanbul'u anlatan 'İstanbul Halleri' eserleriyle keyifli, meşeli, kahkahalı bir akşam yaşamanın sevinciyle orkestra şefi Tolga Taviş'i, orkestra üyelerini, solist sanatçıları ve Sunay Akın'ı alkış yağmuruna tuttu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow