hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik Kültür Merkezi'nde inşaat sürüyor

    Serik Kültür Merkezinde inşaat sürüyor
    expand

    Serik Kültür Merkezi'nde inşaat sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - 2020 bütçesinin büyük bölümünü yatırıma ayıran Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nde çalışmalara başladı.

    Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi inşaatının startını verdi. Çalışmalara başlanan Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi ile ilçe, tarihsel mirasına yakışır modern bir kültür merkezine kavuşacak.

    Serik'in Gedik Mahallesi'nde 23 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Serik Kongre ve Kültür Merkezi'nde ekipler büyük blokta çalışma gerçekleştiriyor. Kazı işlemi tamamlanan büyük blokta eksi 2 bodrum katı tamamlanmak üzere. Eksi 1 bodrum katta da betonarme imalatları hazırlıkları devam ediyor.

    İKİ AYRI BLOK

    Serik Kongre ve Kültür Merkezi, biri büyük biri küçük olmak üzere 2 bloktan oluşacak. Büyük blok içerisinde 1000 kişilik büyük salon, 250 kişilik küçük salon, kulisler, prova odaları, atölye, kostüm odaları ve her katta ziyaretçilerin etkinlik öncesi vakit geçirebileceği fuaye alanları bulunacak. 1000 kişilik salon, sofita kulesi, ön, arka ve yan sahneler, döner sahne, orkestra çukuru, ses ve ışık akustiğiyle her tür etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı.

    MODERN KÜLTÜR MERKEZİ

    Küçük olan blok tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal etkinlik ve programları için kullanılacak. Küçük blokta Güzel Sanatlar Galerisi, Sanat ve Meslek Eğitim Kurs Yeri (ATASEM), Spor ve Fitness Merkezi (ASFİM) yar alacak. Projede her iki yapıya ulaşabilmek için oluşturulan meydanın yanı sıra, açık otopark alanları sosyal tesis ve kafeterya yer alacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow