hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adres değişikliği bildirimi e-devlet'ten

    Adres değişikliği bildirimi e-devletten
    expand

    Adres değişikliği bildirimi e-devlet'ten

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK İlçe Nüfus Müdürü Hatice Tümer, adres değişikliği bildirimi yapmak isteyenlerin nüfus müdürlüklerine gitmesine gerek kalmadığını, e-devlet üzerinden adres değişikliği yapıyabileceğini kaydetti.

    Hatice Tümer, hizmetten yararlanmak için e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden birinin kullanılabileceğini söyledi. Tümer, e-devlet üzerinden yapılacak işlemde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle aktardı:

    "E-devlet üzerinden yapılacak adres beyan işleminde süresi için yapılan beyanlar haricinde geç beyan yapılması halinde sistem üzerinden de görüleceği gibi 86 TL para cezası uygulanmaktadır. Bunu gören vatandaşlarımızın 7 gün içerisinde nüfus müdürlüğüne gelerek parayı peşin yatıracağını ibraz etmesi halinde bu ceza 65 TL'ye düşecektir. Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşlarımızın nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir."

    Tümer, e-devlet üzerinden adres kayıt işleminin yanı sıra, nüfus kayıt örneği, adres belgesi gibi birçok işlemin yapılabildiğine dikkati çekti. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerektiğini aktaran Tümer, randevusu olmayanlara işlem yapılamadığını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow