hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belek ve Kadriye tesisleri belediyeye tahsis edildi

    Belek ve Kadriye tesisleri belediyeye tahsis edildi
    expand

    Belek ve Kadriye tesisleri belediyeye tahsis edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Kadriye ve Belek günübirlik işletmeleri Serik Belediyesi'ne tahsis edildi. Karar, Serik Belediyesi'nde yapılan toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

    Serik'te bulunan Kadriye ve Belek günübirlik işletmeleri hakkındaki gelişmeler için basın toplantısı düzenlendi. Serik Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz ile belediye başkan yardımcıları katıldı.

    Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, uzun zamandan beri Serik'te bulunan Kadriye ve Belek beachpark günübirlik alanlarının ne olacağı konusunda kamuoyunun ciddi merakı olduğunu belirtti. Belediye olarak uzun zamandan beri Turizm Bakanı ile konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını aktaran Aputkan, "Bugün de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, ilçe başkanımız ile birlikte bir görüşme yaptık. Dışişleri ve Turizm bakanlarımıza 2 günübirlik tesisi kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Turizm Bakanımızın bu alanları tekrar Serik halkına kazandıracağım diye sözü vardı. Bugün de bakanımız son noktayı koydu ve Kadriye ile Belek günübirlik alanları Serik Belediyesi'ne tahsis edeceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde de Ankara'da sözleşmeyi imzalayacağız" dedi.

    'AMACINA UYGUN KULLANACAĞIZ'

    Bu alanlar ilçe için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aputkan, "Bu alanlar insanlarımızın nefes alacağı, denizden faydalanacağı alanlar. Bu alanlar 2013 ve 2014 yılında amacına uygun kullanılmadığı için tahsisleri iptal edilmişti. Bakanımızın verdiği söz bizim için çok önemliydi. Buraları amacına uygun olarak işleteceğiz, ikinci, üçüncü şahıslara vermeyeceğiz. Tamamen halkımızın faydalanacağı bir alan olacak. Bundan önce olduğu gibi ikinci ve üçüncü şahıslara kiraya verme olmayacak, tamamen halkın faydalanacağı alan olacak. Önümüzdeki günlerde tahsisi resmi olarak alacağız ve hemen oraların yeniden düzenlenmesi için süratle çalışmalara başlayacağız. Amacına uygun kullanacağız. İlçemiz için hayırlı olacağına inanıyorum. Serik'in sahili çok önemli. Bunun yanında Sillyon Antik Kenti ve Aspendos ile Aspendos su kemerleri de bizim için çok önemli. Özellikle su kemerlerinin restore edilmesi de çok önemliydi. Turizm Bakanımız tarafından buranın restorasyonunun da planlamaya alındığı müjdesini aldık. En kısa zamanda su kemerleri de restorasyon yapılacak" diye konuştu.

    'VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK'

    AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Belek ve Kadriye'deki iki mesire alanının halkın kullanımına sunulduğunu söyledi. Belediye başkanının buraları en iyi şekilde halkın kullanımına açacağından emin olduğunu belirten Taş, "Serik'in uzun süredir gündeminde olan bu konu kesin olarak çözüldü. Ben sosyal medyada gereksiz yorum yapan bazı kişilere not göndermek gerekirse, biz onlar gibi değiliz. Bu konuda bizi ve belediye başkanını rencide etmeye çalıştılar. Biz söz verdik. Bugün mesire alanlarının kullanım hakkı belediyemize, bakanımız tarafından verildi. Biz bugüne kadar verdiğimiz sözleri tuttuk" dedi.

    'HALKIMIZIN KULLANIMINA TAHSİS ETMİŞ OLACAĞIZ'

    AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "Sayın Bakanımızla bugün bir araya geldik. Gerekli görüşmeleri yaptık. Kadriye ve Belek'te vatandaşın denize gireceği çok önemli alanlar buralar. Bu hepimizin hassasiyetiydi. Gerek bakanlık, gerekse Serik Belediyesi kim işletirse işletsin buraların kullanımı vatandaşımızın olacaktı. Bakanımızı biz yerelde 'biz yapalım' diye teklif sunduk. O da uygun gördü. Belediyemize tahsisini kabul etti. Böylelikle biz de bu iki alanı halkımızın kullanımına tahsis etmiş olacağız. Bunun yanında Belek'te bulunan ormanlık alanın da mesire alanı olarak Serik Belediyesi'ne tahsisi yapılmıştır. Bu 3 alan halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

    'ARTIK HALKIMIZ TURİZMDEN DAHA FAZLA FAYDALANACAK'

    AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik de şöyle dedi:

    "Günübirlik alanlar bizim için çok önemli. Aynı zamanda Serik'in turizmden daha fazla faydalanması için önemliydi. Dışişleri Bakanımız ve Turizm Bakanımızın Antalya'dan olması bizim için bir avantajdı. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyorum. Turizm hem Antalya hem de ülkemiz için çok önemli. Bugün burada aynı hedefe odaklanmış bir grup oluşturduk. Artık halkımız turizmden daha fazla faydalanacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow