hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftçilerden sulama ücretlerinde indirim talebi

    Çiftçilerden sulama ücretlerinde indirim talebi
    expand

    Çiftçilerden sulama ücretlerinde indirim talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SULAMA Birlikleri, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediyesi, su kullanım hizmet bedellerinin düşürülmesi konusunda çiftçilerin taleplerini görüşmek üzere değerlendirme toplantısı yaptı.

    Serik Belediyesi'ndeki toplantıya Belediye Başkanı Enver Aputkan, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, DSİ Serik İşletme Bakım Şube Müdürü Ercan Direkci, Köprüçay Sulama Birliği Başkanı İsmail Küçükkavradım, Aksu Çayı Sulama Birliği Başkanı Mevlüt Engin, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlar katıldı.

    DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, Sulama Birliklerinin tüzel kişilikler olduğunu resmi bir plakalarının bulunduğunu söyledi. Daha önce birlik meclisleri tarafından idare edilen Başkan ve Meclis üyelerinden oluşan yapının, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile iptal edildiğini, buralara kamu görevlileri atandığını aktaran Aykan, Antalya'da 24 olan sulama birliklerinin daha fonksiyonel hale getirilmesi için su kaynakları da dikkate alınarak önce 8'e indirildiğini kaydetti.

    Serik bölgesinde Köprüçay sağ sahil, sol sahil, Deniztepesi ve Bucak sulamasını, Aksu ilçesinde ise Aksu orta, kuzey, güney, Perge ve Karaöz'ü birleştirildiğini anlatan Aykan, “Sulama birliklerinin birleştirilmelerinin ücretlere yansıması 2020 yılında olacak. Sulama birlikleri çiftçilerden almış oldukları su kullanım hizmet bedellerinin tahsilleri ile yaşayan kurumlar. Yapılan işlemlerin hepsi üreticinin vermiş olduğu su kullanım hizmet bedeline yansıyor. Sulama birliklerinde denk bütçe esastır" dedi.

    Belediye Başkanı Enver Aputkan ise Antalya ve Serik denildiğinde akla ilk gelenin tarım ve turizm olduğunu söyledi. İnsanların en büyük geçim kaynaklarından birinin tarım olduğunu belirten Aputkan, “Tarım ülkemiz ve bölgemiz için önemli sektörü. Arazilerde daha iyi tarım yapılabilmesi ve daha iyi verim alınabilmesi için sulu tarıma geçiş çok önemliydi. Bu kanalların herkese çok büyük katkısı olmuştur. Gelir seviyesi artmıştır. Vatandaşların lehine fiyat iyileştirilmesi yönünde taleplerimiz oldu. Bugün burada alınacak kararların vatandaşın lehine olmasını temenni ediyorum" dedi.

    Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow