hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Connect 2020 Forumu toplantısı yapıldı

    Connect 2020 Forumu toplantısı yapıldı
    expand

    Connect 2020 Forumu toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - FRAPORT TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş.'nin ev sahipliğini yaptığı 'Connect 2020 - Antalya Rota Geliştirme Forumu' basın toplantısı Antalya'da yapıldı.

    Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki beş yıldızlı bir otelde düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklama yapan Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, bu günün Türkiye ve Antalya için çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Connect 2020 Antalya Rota Geliştirme Forumu'na ev sahipliği yapacaklarını belirten Varol, Antalya'nın çok özel bir şehir ve dünyanın en güzel şehri olduğunu ifade etti.

    Antalya Havalimanı olarak 2019 yılında 35 milyon insana hizmet verdiklerini aktaran Deaniz Varol, şöyle konuştu:

    "Bu bizi Avrupa'nın en büyük 12'nci havalimanı listesine taşıdı. 12'nci sırada olmak ve böyle bir önemli şehrin havalimanını temsil etmek beraberinde çok önemli sorumluluklar getiriyor. Biz devamında bölgemizi tanıtıcı ne gibi aktivitelerde bulunabiliriz diye düşündük. Connect 2020 - Antalya Rota Geliştirme Forumu'nu Antalya'ya getirerek çok ciddi bir adım attık. Burada 70'ten fazla havayolunu 200'den fazla havalimanını bir araya getirdik. Bu havayollarından 40'tan fazlası ise Antalya'ya uçmayan havayolu şirketi. Biz onları Antalyamızı tanıtmak, özellikle kışın Antalyamızı göstermek için bu dönem buraya davet ettik. Bu organizasyon sadece havalimanı inisiyatifinde olan bir organizasyon değil. Tüm paydaşların katkısıyla başarılar gelebilir. Burada Antalya Valiliği, Antalya Tanıtım Vakfı ve STK'ları organizasyonun bir parçası haline getirmek istedik. Organizasyonun tanıtım filmi yaptık. Burada oynayan oyuncuların tamamı Antalyalı. Bir bölümü havalimanında çalışıyor, bir bölümü öğrenci. Bir bölümü bisiklet sevenler derneğinden. Biz Antalya'nın sadece güneşini, denizini değil, doğasını, tarihini anlatmak için yola çıktık. Amacımız Antalya'mızı çok daha güzel yerlere getirmek. Bu forum bunun için güzel bir adım oldu."

    'BİRİSİ OLMAZSA DİĞERİ OLMAZ'

    Fraport TAV Antalya Havalimanı'nın diğer Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz ise 17 Şubat'ta Connect 2020'ye ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Organizasyonun asıl amacının havayolları ve havalimanlarını bir araya getirerek, yeni rotalar ve trafik ağlarının oluşması olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi:

    “Organizasyona 70'ten fazla havayolu katılacak. Bunların içinde 40'tan fazla Antalya'ya hiç uçmayan havayolu var. Bunlara Antalya'yı tanıtmak, Antalya'nın güzelliklerini göstermek bizim öncelikli hedeflerimizden biri. Dünyada havacılık ve turizm iç içe, birbirine kenetlenmiş durumda. Havayolu ile turistlerin ulaştığı şehirlerin oranı yüzde 30'ken, Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 99'u havayolu ile geliyor. Havayolu ile turizm, birisi olmazsa diğeri olmaz. Ayrıca havalimanları bir turistin ilk ve son gördüğü yerdir. Bu sorumluluğun farkındayız. Bunu kış aylarına seçmemiz bir tesadüf değil. Kış aylarında turizm ve havacılık Antalya'da kısmen yavaş oluyor. Biz bunun değişmesini istiyoruz. Turizmin 12 aya yayılmasını istiyoruz."

    19-21 Şubat tarihleri arasında Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenecek Connect 2020 - Antalya Rota Geliştirme Forumu, 55 ülkeden yaklaşık 80 havayolu, 200 havalimanı, tur operatörleri ve turizm otoritelerinden 600'ün üzerinde delegenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow