hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depreme dayanıksız okul binası yıkıldı

    Depreme dayanıksız okul binası yıkıldı
    expand

    Depreme dayanıksız okul binası yıkıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'da depreme dayanıksız raporu verilen 15 okuldan biri olan Serik Tekeli Ortaokulu binası yıkıldı.
    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde belli bir yılın üzerindeki okul binalarında yaptırılan depreme dayanıklılık testi sonuçlarına göre depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor verilen Antalya'daki 15 okul binası hakkında yıkım kararı verildi. Kararın ardından binalar 1 hafta içinde boşaltıldıktan sonra tahliyeleri yapıldı. Serik'te ise yıkımı planlanan 15 okuldan biri olan Serik Tekeli Ortaokulu binası Milli Eğitim Müdürlüğü ve Serik Belediyesi arasında yapılan protokolle yıkıldı. Serik Belediyesi'ne bağlı ekipler iş makineleriyle binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi.
    Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığımızla protokol yapılarak deprem riski dolayısıyla yıkılması planlanan 3 okul binası belediyemiz tarafından yıkılacak. Bu çalışmalara Tekeli Ortaokulu'nda başlamış bulunuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'müzle görüşmelerimiz devam ediyor. İleride bu alanın altını otopark, üzerini de Kaymakamlık binası ile bütünleşerek meydan olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz" dedi.
    İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, yıkım kararı alınan Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası ile Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye binasının da en kısa sürede yıkım işleminin gerçekleşeceğini kaydetti. İkram Ekiz, yeni yapılacak binalar için de Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma başlattığını anlattı.
    Yıkılan Tekeli Ortaokulu binasının yerine Tekeli Ortaokulu için Orta Mahalle'de bulunan otopark olarak kullanılan alana 40 derslikli yeni bina yapılacağı açıklandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow