hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evinden çıkamayan aileye Türk bayrağı

    Evinden çıkamayan aileye Türk bayrağı
    expand

    Evinden çıkamayan aileye Türk bayrağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde yaşayan Ali ve Asiye Kara çifti, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için evlerine asmak üzere Serik Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden bayrak talebinde bulundu.

    Serik'e bağlı Akçaalan Mahallesi'nde oturan ve 65 yaş üstü oldukları için sokağa çıkma kısıtlaması bulunan Ali ve Asiye Kara çifti, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için evlerine asmak üzere Serik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden bayrak talep etti. Bayrağı temin eden zabıta ekipleri eve götürüp, Kara ailesine teslim etti. Kara ailesi getirilen bayrağı öperek teslim aldı. Daha sonra bayrağı asan Ali Kara, zabıtalarla birlikte İstiklal Marşı okudu.

    Ali ve Asiye Kara çifti, "Zabıta ekiplerinden, belediyeden bayrak istedik. Bayrağı getirdiler. Biz de bu bayrağı kutlamak için, yakınlarımıza, torunlarımıza, akrabalarımıza gidemediğimiz için bayrak astık. İstiklal Marşı'nı okuduk. İçimizden öyle geldi. Biz de bu bayramı böyle kutluyoruz. Bu bayramın böyle buruk geçtiği için üzüldüm. Her zaman şenlikli geçiyordu. Bu sefer hastalık yüzünden buruk geçti. Herkese geçmiş olsun inşallah bunu da atlatırız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow