hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadına Şiddet'e karşı pedal çevirdiler

    Kadına Şiddete karşı pedal çevirdiler
    expand

    Kadına Şiddet'e karşı pedal çevirdiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlenen etkinlikte katılımcılar, farkındalık yaratmak için Aspendos Antik Tiyatrosu'ndan Serik'e kadar pedal çevirdi.

    Serik Kaymakamlığı tarafından, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

    Etkinliğe Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, CHP Serik İlçe Başkanı Yusuf Dinç, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    İlk olarak Aspendos Antik Tiyatrosu önünde toplanan kadın ve erkeklerden oluşan bisikletli grup, Aspendos Antik Tiyatrosu'ndan Serik Kaymakamlığı önüne kadar 10 kilometre pedal çevirdi. Yol kenarında bekleyen vatandaşlar bisikletli gruba destek vermek için "Kadına şiddete hayır" sloganları ile alkış tuttu. Bisikletli grup üyeleri de "Kadına kalkan eller kırılsın" diye slogan attı.

    Kaymakamlık binası önünde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından okullar arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Serik Kaymakamı Cemal Şahin tarafından verildi.

    BRANDAYA EL BASTILAR

    Program halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından kadına şiddete dikkat çekmek için protokol üyeleri, ellerini boyayarak hazırlanan brandaya el bastılar. Serik Kaymakamı Şahin, programın içerisinde özellikle şiddete hayır sembolü olarak masaya parmak bastıklarını belirtti. Kaymakam Şahin, "Kadına karşı mücadele bizim önceliğimizdir. Kadına şiddet maalesef toplumumuzun hala üzerinde uğraştığı bir yaramız. İstiyoruz ki kadına şiddet sıfır olsun. Bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ümit ediyorumki önümüzdeki dönemde Serik'te bu sayı sıfır olur" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow