hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik'e yeni kütüphane binası

    Serike yeni kütüphane binası
    expand

    Serik'e yeni kütüphane binası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Halk Kütüphanesi için 9 Mart Parkı içerisinde yeni bir bina yapılıyor.

    Serik Halk Kütüphanesi yeni yerine taşınmayı bekliyor. Serik Belediyesi tarafından 9 Mart Parkı'nın içine yeni kütüphane binası inşa ediliyor. Kaba inşaatı devam eden projenin 2 katlı olacağı belirtildi. Uzun yıllardır Tekeli İlk ve Ortaokulu bahçesiyle aynı yerde hizmet veren Serik Halk Kütüphanesi yeni binasının bitmesiyle öğrencilere, araştırmacılara ve kitap ve kütüphane severlere hizmet verecek.

    9 Mart Parkı'nın güneybatı köşesine inşa edilen yeni Serik Halk Kütüphanesi binası projesi geleneksel Türk mimarisini yansıtıyor. Serik Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla yapımına başladığı Serik Halk Kütüphanesi'nin 2 katlı yeni binasının toplam alanı 600 metrekare. Zemin oturumu 270 metrekare olan binanın ikinci katı da 3120 metrekare alana sahip. Bina ortasında galeri boşluğu olarak adlandırılan alana sahip olan yapıda katların yüksekliği 4 metre. Bu yükseklikle birlikte halk kütüphanesi içerisinde hizmet alanlar oldukça ferah bir ortam sahip olacak.

    Engelliler için okuma alanına da sahip olan projenin en kısa sürede bitirilip Serik halkının hizmetine sunulması bekleniyor. Serik Halk Kütüphanesi yeni binası Serik Belediyesi tarafından bitirilip ilgili kuruma verilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow