hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serikli öğrencinin projesi finalde

    Serikli öğrencinin projesi finalde
    expand

    Serikli öğrencinin projesi finalde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Tekeli Ortaokulu öğrencisinin hazırladığı 'Engelleri yok eden merdiven' adlı proje, 4. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği Yarışması'nda finale kaldı.

    Tekeli Ortaokulu fen bilimleri öğretmeni İsmail Karaca danışmanlığında 7. sınıf öğrencisi Ceren Su Yaşlı'nın yapmış olduğu 'Engelleri yok eden merdiven' adlı proje, 4. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği Yarışması'nın 'bedensel engellilerin hayatını kolaylaştıracak buluşlar' kategorisinde finale kaldı. Projede tekerlekli sandalye kullanan engellilerin merdivenlerde yaşadığı zorlukların yok edilmesi amaçlandı.

    Final sergisine 18 Türk dünyası ülkesinden 52 proje ve Türkiye'den 26 farklı ilden 48 proje davet edildiği yarışmada Tekeli Ortaokulu projesi Antalya ilini temsil edecek tek proje oldu. Yarışmada ön elemeyi geçen 100 eser 5, 6 ve 7 Mart 2020 tarihinde Ankara Proje Sergisi'ne katılacak. Söz konusu proje yarışmasına katılacak öğrencilere toplam 40 bin TL ödül verilecek.

    Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, proje ekibini makamında kabul ederek projeyi detaylı olarak inceleyip, Tekeli Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin başarılı projelere imza atmasının ilçe adına kendisini çok mutlu ettiğini vurguladı.

    Belediye Başkanı Enver Aputkan, öğrenci ve öğretmenleri makamında kabul ederek, çağın gerektirdiği şekilde proje üretmeye çalışan öğrencilere daima destek olacaklarını, projeleri belediyecilik adına uygulanabilirliğine bakılarak farklı platformlarda değerlendirebileceklerini dile getirdi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, okul müdürü Halil Alkan'ı, proje danışman öğretmeni İsmail Karaca'yı ve öğrenci Ceren Su Yaşlı'yı makamında kabul ederek Antalya ve Serik ilçesini Ankara'da yapılacak olan yarışmada dünya arenasında temsil edecek olmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirerek, öğretmen ve öğrencisine finallerde başarı diledi.

    Okul müdürü Halil Alkan, elde ettikleri bu başarının gelecek yıllarda da artarak devam etmesini dileyerek öğretmenini ve öğrencisini tebrik etti.

    Proje danışman öğretmeni İsmail Karaca da 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'nda dünya ikincisi olduklarını hatırlatarak, bu yıl da finallere kalmanın büyük mutluluk verdiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow