hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik'te Cumhuriyet coşkusu

    Serikte Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Serik'te Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü, Serik ilçesinde coşkuyla kutlandı.
    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. yıl dönümü Serik'te törenlerle kutlandı. Atatürk Caddesi'nde gerçekleşen programda okullar resmi geçit töreni yaptı. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ile Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Mehmet Kurdoğlu yaptı.
    Kaymakam Kurdoğlu konuşmasında, şöyle dedi:
    "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını kutluyor, şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda yüce devletimizi kuranları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milletini tarih sahifesinde silinmek istediği bir zamanda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları istiklal ve hürriyet mücadelesini başarı ile sonuçlandırmıştır. 29 Ekim, millet egemenliğinin devlet idaresine egemen olduğu mazlum milletlere örnek olduğu gündür."
    Serik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiirler ve söyledikleri türkülerin duygu kattığı tören, günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesini ile sona erdi.
    Öğrencilere ödülleri Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin tarafından verildi.
    Şehit yakınları ve gazilerin de hazır bulunduğu törende, kaymakam ve protokol üyeleri bir süre sohbet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow