hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik'te yılın ilk meclisi

    Serikte yılın ilk meclisi
    expand

    Serik'te yılın ilk meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Belediyesi'nin 2021 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı.

    Belediye Başkanı Enver Aputkan başkanlığında yapılan toplantıda 16 maddesi görüşüldü. Saygı duruşu ile başlayan mecliste Başkan Enver Aputkan ve partilerin sözcüler 2021 yılı ile ilgili iyi dileklerini iletti. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

    Mecliste Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Oylama ile 5 kişi olması kabul edilen denetim komisyonuna Başkan Aputkan'ın önerisi ile her partiden birer kişi olması da oybirliğiyle kabul edildi. Denetim Komisyonu; AK Parti'den Ramazan Dolay, MHP'den Süleyman Ertürk, DSP'den Ahmet Kahya, CHP'den Fikret Güler ve İYİ Parti'den Ahmet Durmaz'dan oluştu.

    2021 yılı Zabıta Tembihnamesinin görüşülmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ise mecliste oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra gündemin 7 ve 8. maddeleri olan imar değişikliği maddelerine geçildi. Gedik Mahallesi ve Eminceler Mahallesi'nde yer alan imar değişiklikleri İmar Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi.

    Gündemin diğer maddeleri ise oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

    Toplantının sonunda Belediye Başkanı Enver Aputkan, ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Aputkan, çeşitli cadde ve sokaklarda yapılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, otopark konusunda da eski Tekeli Ortaokulu bahçesinde planlama yapıldığını belirtti. Başkan Aputkan ayrıca Akçaalan Mahallesi'nde yapılacak olan kapalı pazar yeriyle ilgili ödenek desteği sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da teşekkür etti. Aputkan ilçeye yakışır kapalı pazar yerleri kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Aputkan, belediye çalışanlarına 2021'de uygulanacak ücretle ilgili de çalışmaları olduğunu ve ayın 15'i gibi açıklanacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow