hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SET Grup'tan Kıbrıs'ta yatırım çıkartması

    SET Gruptan Kıbrısta yatırım çıkartması
    expand

    SET Grup'tan Kıbrıs'ta yatırım çıkartması

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- SET Grubu Başkanı Alper Alveroğlu, beraberindeki heyetle birlikte KKTC'ye giderek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başta olmak üzerek önemli ziyaretler yaptıklarını açıkladı. Kıbrıs'a yatırımların değerlendirildiğini aktaran Alveroğlu, "Maraş'ın yeniden inşasının yanı sıra, yeni bir turizm destinasyonu olarak Antalya ile entegrasyonun sağlanması adına üzerimize düşen yatırım sorumluluğunu almak için hazırız" dedi.

    SET Grup, 25 kişilik iş insanı heyetiyle KKTC'de önemli temaslar gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu başta olmak üzere ticaret ve sanayi odası başkanlarını ziyaret eden SET Grubu, turizm, inşaat, tarım ve eğitim gibi konularda adaya yapılabilecek yatırımları değerlendirdi. Ziyarette Kıbrıs Türk Kalkınma Ajansı Başkanı ve KKTC Muhasipler Derneği de SET Grup'a eşlik etti.

    KAPALI MARAŞ'TAN MESAJ

    SET Grubu Başkanı Alper Alveroğlu, Kıbrıs'ın Türk halkı için bir adadan çok daha fazlasını ifade ettiğini belirterek, beraberindeki heyetle birlikte son dönemde sıkça gündeme gelen Maraş bölgesine de ziyarette bulunduklarını anlattı. Alveroğlu, "Bu bölgenin ortak akıl ile yeniden küresel turizm atmosferine kazandırılması adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu sorumluluğu paylaşıyor ve Maraş'ın yeniden inşasının beraberinde yeni bir turizm destinasyon olarak Antalya ile entegrasyonun sağlanması adına üzerimize düşen yatırım sorumluluğunu almak için hazırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA-KIBRIS ORTAK DESTİNASYON

    İklim koşulları ve jeopolitik konum itibarıyla Kıbrıs ve Antalya'nın birbirini tamamlayan iki önemli dinamik olduğunu aktaran Alper Alveroğlu, “Türkiye'mizin Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya açılan kapısı olan Antalyamız ile Kıbrıs'ın tek potada bir Turizm Master Planı geliştirmesinin her iki bölge için de çok değerli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

    ANTALYA'YA DAVET

    KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun, adaya ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiklerini söyleyen Alper Alveroğlu, programın diğer ayağını Antalya'ya taşımak istediklerini belirterek, Tatar ve Sucuoğlu'nu Antalya'ya davet ettiklerini anlattı.

    Tarım, turizm, sağlık ve eğitim konusunda KKTC'nin potansiyeline değinen Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu'nun, Alper Alveroğlu ve beraberindeki iş insanlarına Kıbrıs'ta yatırım alanlarının geliştirilmesi konusunda davette bulunduğu öğrenildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow