hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sezonun ilk bale prömiyeri 'Kamelyalı Kadın'

    Sezonun ilk bale prömiyeri Kamelyalı Kadın
    expand

    Sezonun ilk bale prömiyeri 'Kamelyalı Kadın'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Fransız yazar Alexandre Dumas (Oğul) tarafından 1848 yılında, henüz 24 yaşında yazdığı aynı adı taşıyan ilk romanından baleye uyarlanan 'Kamelyalı Kadın' eserinin prömiyerini 12 Mart Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

    Koreografisi ve librettosu Volkan Ersoy ve Armağan Davran'a ait balenin müzikleri, Giuseppe Verdi'nin bilinen eserlerinin yanı sıra Türkiye'de daha önce hiç icra edilmemiş eserlerinden de seçilerek Tolga Taviş tarafından düzenlendi.

    Dumas'nın gerçek hayattaki sevgilisi Marie Duplessis'ten esinlendiği verem hastası Marguerite Gautier ile prestijli bir ailenin avukat oğlu Armand Duval'ın tutkulu ve dramatik aşkını konu alan eserde Antalya DOB bale sanatçıları ile birlikte ünlü balet Tan Sağtürk de Alexandre Dumas (Oğul) rolüne hayat verecek.

    Prömiyer biletleri tükenmek üzere olan eserde Antalya DOB orkestrasını şef Tolga Taviş ve şef Hakan Kalkan sezon boyunca dönüşümlü olarak yönetecek.

    İki perdelik balenin, kostüm tasarımı Gazal Erten, ışık tasarımı Fuat Gök ve dekor tasarımı ise alanında duayen Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin eski Başdekoratörü Savaş Camgöz imzasını taşıyor.

    Eserde 'Marquerite Gautier' rolünü Iaroslava Volkova ve Müge Öğüt, 'Armand Duval' rolünü Tolga Burçak, 'Kont de Varville' rolünü Cenk Şahinalp ve Ömer Erenler, 'Baba Armand Duval' rolünü Ömer Erenler ve Mert Söylemez, 'Olimpie' rolünü Burcu Bodur ve Melda Özkan, 'Gaston' rolünü ise Evren İskender ve Okan Ünal sezon boyunca dönüşümlü olarak canlandırırken eserde soprano Nurdan Küçükekmekçi ve Bilge Yılmaz da sahne alacak.

    Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow