hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıfır atık projesi 33 sağlık tesisinde hayata geçirildi

    Sıfır atık projesi 33 sağlık tesisinde hayata geçirildi
    expand

    Sıfır atık projesi 33 sağlık tesisinde hayata geçirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında yürütülen çalışmalara, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi sürecinde de ara vermeden devam ettiklerini belirterek, "33 sağlık tesisimiz sıfır atık belgesi almaya hak kazandı" dedi.

    Ünal Hülür, İl Sağlık Müdürlüğü'nün, atık yönetiminin etkin ve verimli yürütülebilmesi, sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden sonra kentteki kamu kurum ve kuruluşları içinde ilk 'Sıfır Atık Belgesi'ne sahip kurum olduğunu söyledi. Hülür, "Biz sıfır atık projesini tüm tesislerimizde uygulamaya karar verdik ve çalışmalara başladık. Müdürlüğümüze bağlı 33 hizmet binamızda (22 ilçe sağlık müdürlüğü ve toplum sağlığı merkezi ile 11 hastane) sıfır atık yönetim sistemi kurduk ve Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık" diye konuştu.

    Hülür, bu proje ile atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılıp ekonomik değeri olanların geri dönüşüme kazandırılıyor ve üretilen atık miktarının azaltılarak çevre kirliliğinin önlendiğini söyledi. Aynı zamanda atıkların sanayide hammadde olarak kullanılmasıyla enerji tasarrufu sağlandığını aktaran Ünal hülür, "Biz de uyguladığımız sıfır atık yönetimi ile binlerce ağacın kesilmesini önledik, tonlarca atığı geri dönüşüme kazandırdık. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalarımız devam edecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow