hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simge'nin en büyük hayali ülkesini temsil etmek

    Simgenin en büyük hayali ülkesini temsil etmek
    expand

    Simge'nin en büyük hayali ülkesini temsil etmek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi'nde çalışarak hem iş hem de spor hayatını sürdüren Simge Elif Poyraz (22), engeline aldırmadan sporla hayata tutundu. 4 ay gibi sürede halter sporunda Türkiye ikinciliği elde eden Simge Elif Poyraz, milli takıma girerek, yurt dışında ülkesini temsil etmek istiyor.

    Antalya'da omurilikte gelişim bozukluğu hastalığıyla dünyaya gelen Simge Elif Poyraz, bir arkadaşının tavsiyesiyle halter sporuyla tanıştı. Sol ayağında kısmi felç rahatsızlığı olan Simge Elif Poyraz, engeline aldırmadan sporla hayata tutundu. 4 ay gibi kısa bir sürede Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Simge'nin bu başarısı büyük takdir topladı.

    SEMİH BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

    Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in desteğiyle Konyaaltı Belediyesi'nde çalışmaya başlayan Simge Poyraz, hem spor hayatını sürdürüyor, hem de çalışarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir işinin olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Poyraz, Başkan Semih Esen'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

    Önündeki ilk hedefin milli takıma seçilmek olduğunu belirten Simge Elif Poyraz, “Ağustos ayındaki seçmelere hazırlanıyorum. Avrupa'da ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek istiyorum. Sıkı bir çalışma programım var. Halteri seviyorum. Güçlü olmak ve başarmak istiyorum. Engelli kardeşlerimiz evlerine kapanmasın, muhakkak ilgi duydukları bir sporla ilgilensin" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow