hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinekle mücadeleye devam

    Sinekle mücadeleye devam
    expand

    Sinekle mücadeleye devam

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde uçkun ve haşereyle mücadele çalışmalarını kışın da aralıksız sürdürüyor. Sinek popülasyonunda meydana gelebilecek artışa karşı larva döneminde önlemler alan ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, vektörel mücadele çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. Antalya merkez ilçelerinin yanı sıra Elmalı, Demre, Kemer, Korkuteli, Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı, Kaş, Finike, Kumluca, Manavgat ve Serik'te kış aylarında sivrisinek, karasinek, hamamböceği gibi zararlıların dinlenme yerlerinde biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele yapılıyor.

    YAZ-KIŞ DEVAM

    Çöp bidonları, fosseptikler, umumi tuvaletler, rögarlar, hayvan barınakları, park ve bahçeler periyodik olarak ilaçlanıyor. Ekipler, bataklıklar, süs havuzları, akışı olmayan arklar, arıtma tesisi gibi üreme alanlarında biyolojik ve kimyasal mücadele yapıyor. Doğadaki atık lastikler toplanıyor. Bunun yanında vatandaşlardan gelen şikâyetlerle ilgili durumlarda söz konusu adrese gidilerek anında müdahale ediliyor. Öte yandan Covid-19 ile mücadele kapsamında da talep doğrultusunda kamu ve kuruluşlarında dezenfekte işlemi yapılıyor.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow